Savulohta,paprikavoikastiketta ja uppomunia.
On tullut meikäläiselle aika tehdä suuntaa hieman jauhottomampaan suuntaan.Ylimääräisiä hiilihydraatteja vältellen hieman mutta omaa mielenrauhaa säilyttäen,ei veren maku suussa.
Paprikavoikastike on täysin gluteeniton.
Salaattipohjaan käytin ainoastaan vihreää salaattia,kurkkua ja punasipulia.
Salaattia maustoin balsamiviinietikalla ja ripsauksella öljyä.
Savukalaa oman mielen mukaan,iltapalaksi laitettuna meille riitti hyvin reilu 100g pala.
- 100g paprikaa
- 1 dl kasvis-tai kalalientä
- ½ tl kuivattua tinjamia
- suolaa ja valkopippuria
- 2 kananmunan keltuaista
- 50 g voita
- Mittaa pieneen kattilaan kasvisliemi,tinjami ja pieneksi leikattu paprika.
- Keitä paprikat liemessä pehmeiksi ja soseuta kastike.
- Tarvittaessa siivilöi kastike jos siihen jää sattumia.
- Kypsennä vesihauteessa paprikakastike ja keltuaiset kypsäksi,sakeaksi vaahdoksi.Ota kattila sitten liedeltä sivuun.
- Sekoita kastikkeeseen jääkaappikylmä voi pieninä kuutioina kokoajan sekoittaen.
- Älä enää kiehuta kastiketta voin lisäyksen jälkeen vaan tarjoa heti tai pidä lämpimänä hetken aikaa.
Uppomunat:
- 1 l vettä
- 1 rkl merisuolaa
- 1 dl etikkaa
- Kiehautin veden mausteineen.
- Laitoin reikäkauhan kattilaan niin että pinta juuri peittyi ja rikoin kananmunan hellästi kauhaan.Annoin veden poreilla vain hiukan ja keittoajaksi tuli noin 3 minuuttia että keltuainen jäi keskeltä valuvaksi.
- Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti