Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaessa lisäkkeeksi tarjottiin uunijuureksia ja paprikakastiketta.
- n.1kg possun filettä
- 2 pkt pekonia pinnalle
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria fileen maustamiseen
Täytteeseen:
- 400g possunjauhelihaa
- 1 mozzarellapallo
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
- ½ dl tuoretta persiljaa silppuna
- ½ tl oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä kuutioina
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 keltuaista
- Leikkaa terävällä veitsellä possunfileeseen viilto kylkeen vähän yli puoleen väliin kuitenkin niin että file jää suorakaiteen malliseksi levyksi avattaessa eli toisesta reunasta 2-3 cm filettä leikkaamatta.
- Nuiji avattu possunfile tasaisemmaksi ja hieman leveämmäksi suorakaiteeksi.
- Tee täyte:
- Sekoita possunjauhelihaan kaikki täytteen ainekset ja mausteet ja sekoita hyvin keskenään.
- Tee täytteestä possunfileen mittainen tanko ja siirrä fileen keskelle.
- Kääri liha rullaksi ja jätä sitten sauma kohta alaspäin laudalle.
- Mausta lihan pinta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Peitä lihan pinta pekoniviipaleilla.Laitoin pekonit hieman vinosti ja limittäin että pysyvät paremmin paikoillaan ja mehevöittävät lihaa paremmin.
- Paista uunin keskitasolla 150-asteessa kunnes lihamittari näyttää 76-astetta.
- Anna lihan tasaantua paistamisen jälkeen kymmenisen minuuttia ennen kuin aloitat leikkaamisen.
Possu paistettu,huilinut ja sitten vain syöntiin. |
Tämä pekoni ristikko pysyy hyvin pinnalla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti