sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Helppo ja hyvä täytetty välimerellinen possunfile.

 Tein possunfileestä ja possunjauhelihasta rullan,jonka täytteen maustoin aurinkokuivatuilla tomaateilla ja mozzarellalla.Todella hyvä liharuoka ja saimme tavanomaisesta fileestä loihdittua jotain uutta.
Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaessa lisäkkeeksi tarjottiin uunijuureksia ja paprikakastiketta.

Välimerellinen possunfile.

 Tarvitset:

  • n.1kg possun filettä  
  • 2 pkt pekonia pinnalle
  •  ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria fileen maustamiseen
Täytteeseen:
  • 400g possunjauhelihaa
  • 1 mozzarellapallo
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • ½ dl tuoretta persiljaa silppuna
  • ½ tl oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä kuutioina
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 keltuaista
  1. Leikkaa terävällä veitsellä possunfileeseen viilto kylkeen vähän yli puoleen väliin kuitenkin niin että file jää suorakaiteen malliseksi levyksi avattaessa eli toisesta reunasta 2-3 cm filettä leikkaamatta.
  2. Nuiji avattu possunfile tasaisemmaksi ja hieman leveämmäksi suorakaiteeksi.
  3. Tee täyte: 
  4. Sekoita possunjauhelihaan kaikki täytteen ainekset ja mausteet ja sekoita hyvin keskenään.
  5. Tee täytteestä possunfileen mittainen tanko ja siirrä fileen keskelle.
  6. Kääri liha rullaksi ja jätä sitten sauma kohta alaspäin laudalle.
  7. Mausta lihan pinta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  8. Peitä lihan pinta pekoniviipaleilla.Laitoin pekonit hieman vinosti ja limittäin että pysyvät paremmin paikoillaan ja mehevöittävät lihaa paremmin.
  9. Paista uunin keskitasolla  150-asteessa kunnes lihamittari näyttää 76-astetta.
  10. Anna lihan tasaantua paistamisen jälkeen kymmenisen minuuttia ennen kuin aloitat leikkaamisen.
Täytetty possunfile.
Possu paistettu,huilinut ja sitten vain syöntiin.
Possunfilettä.
Tämä pekoni ristikko pysyy hyvin pinnalla.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.