perjantai 2. tammikuuta 2015

Hauki-katkarapumurekepihvi

Vaihteeksi raskaiden ruokien jälkeen jotain hieman kevyempää.Kalamurekepihvejä jossa on katkarapuja ja haukea.Näissä pihveissä ja kastikkeessa ei ole jauhoja ollenkaan joten sopii myös gluteenittomalle ruokavaliolle.
Kalamurekepihvejä

 Reseptiikka:

  • 500g haukea
  • 180g katkarapuja eli yksi pussi
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • n.30g voita tai margariinia
  • 70g tomaattipyrettä
  • 1 iso sipuli    ( Sipulin ja pyreen kuullotuksen yhteydessä 1 tl sokeria,suolaa ja mustapippuria)
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl rouhittua tai jauhettua mustapippuria
  1. Jauha haukifileet kahteen kertaan.Pilko veitsellä katkaravut hieman pienemmiksi,voit myös jättää ne kokonaisiksi.Yhdistä hauki ja katkaravut samaan kulhoon.
  2. Lisää haukimassaan kerma ja kananmunat ja sekoita hyvin.
  3. Kuori ja pilko sipuli.
  4. Sulata kattilaan voi,lisää joukkoon sipulikuutiot ja kuullota sipuleita kuitenkaan ruskistamatta niitä.Lisää joukkoon tomaattipyre ja anna hetki hautua.
  5. Mausta tomaattiseos suolalla,mustapippurilla ja sokerilla.Jäähdytä hieman.
  6. Yhdistä tomaatti-sipuliseos haukimassaan ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
  7. Sekoita kalamassa hyvin.
  8. Paista kalamurekepihvit voi-öljyseoksessa kohtalaisella lämmöllä kypsiksi.


 Sahramikastike:

1½ dl kalalientä
3 dl kermaa
1 tl sinappia
½ tl sahramia
40g voita
ripaus suolaa ja valkopippuria

-Mittaa pieneen kattilaan kalaliemi,kerma,sinappi ja sahrami.
-Keitä kastiketta kunnes se on saonnut paksummaksi eli melkein puoleen määrästään.
-Mausta suolalla ja valkopippurilla.
-Siirrä kattila liedeltä sivuun ja sekoita joukkoon jääkaappikylmä voi pieninä nokareina, yksitellen kunnes kaikki on joukossa ja kastike on valmis.
-Tarjoile heti.Älä kiehuta enää voin lisäyksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.