Vaihteeksi raskaiden ruokien jälkeen jotain hieman kevyempää.Kalamurekepihvejä jossa on katkarapuja ja haukea.Näissä pihveissä ja kastikkeessa ei ole jauhoja ollenkaan joten sopii myös gluteenittomalle ruokavaliolle.
- 500g haukea
- 180g katkarapuja eli yksi pussi
- 1 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- n.30g voita tai margariinia
- 70g tomaattipyrettä
- 1 iso sipuli ( Sipulin ja pyreen kuullotuksen yhteydessä 1 tl sokeria,suolaa ja mustapippuria)
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua tai jauhettua mustapippuria
- Jauha haukifileet kahteen kertaan.Pilko veitsellä katkaravut hieman pienemmiksi,voit myös jättää ne kokonaisiksi.Yhdistä hauki ja katkaravut samaan kulhoon.
- Lisää haukimassaan kerma ja kananmunat ja sekoita hyvin.
- Kuori ja pilko sipuli.
- Sulata kattilaan voi,lisää joukkoon sipulikuutiot ja kuullota sipuleita kuitenkaan ruskistamatta niitä.Lisää joukkoon tomaattipyre ja anna hetki hautua.
- Mausta tomaattiseos suolalla,mustapippurilla ja sokerilla.Jäähdytä hieman.
- Yhdistä tomaatti-sipuliseos haukimassaan ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kalamassa hyvin.
- Paista kalamurekepihvit voi-öljyseoksessa kohtalaisella lämmöllä kypsiksi.
1½ dl kalalientä
3 dl kermaa
1 tl sinappia
½ tl sahramia
40g voita
ripaus suolaa ja valkopippuria
-Mittaa pieneen kattilaan kalaliemi,kerma,sinappi ja sahrami.
-Keitä kastiketta kunnes se on saonnut paksummaksi eli melkein puoleen määrästään.
-Mausta suolalla ja valkopippurilla.
-Siirrä kattila liedeltä sivuun ja sekoita joukkoon jääkaappikylmä voi pieninä nokareina, yksitellen kunnes kaikki on joukossa ja kastike on valmis.
-Tarjoile heti.Älä kiehuta enää voin lisäyksen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti