Tämä herkullinen, makean nälkään tehty jälkiruoka koostuu kolmesta komponentista,lakritsasiirapista,sitruunamoussesta ja marengista.
Sitruuna-mascarponemoussen voi tehdä jo aikaisemmin valmiiksi tarjoiluastioihin ja tarjottaessa vasta marenki ja siirappi pinnalle.Voit tehdä itse lakritsamarengin ohessa olevalla reseptillä tai käyttää valmiita.
Tarvitset sitruuna-mascarponemousseen (noin 5:lle ) :
- 3 keltuaista
- 75 g hienoa sokeria
- 250 g mascarponea
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 dl kuohukermaa
- 2 liivatetta
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vispaa kuohukerma vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä mascarpone keltuaisvaahtoon.
- Lisää raastettu sitruunankuori.
- Sulata liivatteet 2 ruokalusikalliseen kuumaa kermaa ja sekoita joukkoon.
- Yhdistä viimeiseksi kermavaahto joukkoon ja kaada mousse tarjoiluastioihin.
Lakritsasiirappi (valmista noin 2 dl) :
- 100 g ruokokidesokeria
- 3 tl lakritsajauhetta
- 1½ dl vettä
- Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen sekoitellen sakeammaksi.Siirappimaiseksi.
- Tarkkaile ja sekoita ahkerasti,siirappi kuohuu hyvin paljon keiteltäessä.
- Jäähdytä ja kuori pinnalta vaahto pois. (vaahtokin on todella hyvän makuista)
Lakritsamarengit (noin 20 kpl) :
- 2 valkuaista
- ripaus suolaa
- 100 g hienoa sokeria
- 2 tl lakritsajauhetta
- Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi suolan kanssa.
- Lisää sokeri hiljalleen kokoajan voimakkaasti sekoittaen joukkoon kunnes vaahto on kuohkeaa.
- Lisää lakritsajauhe ja sekoita vielä tasaiseksi.
- Pursota leivinpaperin päälle pellille ohuita marenkikiekkoja ja paista uunissa maksimissaan 100-asteessa noin tunti,tai kunnes marengit ovat kiinteitä ja keveitä.
- Jäähdytä ja irroita paperista.
Kokoa jälkiruoka laseihin.
Ensin sitruuna-mascarponemousse ja pinnalle marenkia,lakritsasiirappia ja mansikoita.
Marengin voi myös laittaa moussen väliin ja pohjalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti