lauantai 24. tammikuuta 2015

Sitruuna-mascarponemoussea,marenkia ja lakritsakastiketta

Tämä herkullinen, makean nälkään tehty jälkiruoka koostuu kolmesta komponentista,lakritsasiirapista,sitruunamoussesta ja marengista.
Sitruuna-mascarponemoussen voi tehdä jo aikaisemmin valmiiksi tarjoiluastioihin ja tarjottaessa vasta marenki ja siirappi pinnalle.Voit tehdä itse lakritsamarengin ohessa olevalla reseptillä tai käyttää valmiita.

Sitruuna-mascarponemoussea,marenkia ja lakritsasiirappia.

Tarvitset sitruuna-mascarponemousseen  (noin 5:lle ) :

  • 3 keltuaista
  • 75 g hienoa sokeria
  • 250 g mascarponea
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 liivatetta

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vispaa kuohukerma vaahdoksi.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä mascarpone keltuaisvaahtoon.
  5. Lisää raastettu sitruunankuori.
  6. Sulata liivatteet 2 ruokalusikalliseen kuumaa kermaa ja sekoita joukkoon.
  7. Yhdistä viimeiseksi kermavaahto joukkoon ja kaada mousse tarjoiluastioihin.

Lakritsasiirappi  (valmista noin 2 dl) :
  • 100 g ruokokidesokeria
  • 3 tl lakritsajauhetta
  • 1½ dl vettä

  1. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen sekoitellen sakeammaksi.Siirappimaiseksi.
  2. Tarkkaile ja sekoita ahkerasti,siirappi kuohuu hyvin paljon keiteltäessä.
  3. Jäähdytä ja kuori pinnalta vaahto pois. (vaahtokin on todella hyvän makuista)


Lakritsamarengit (noin 20 kpl) :
  • 2 valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 100 g hienoa sokeria
  • 2 tl lakritsajauhetta
  1. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi suolan kanssa.
  2. Lisää sokeri hiljalleen kokoajan voimakkaasti sekoittaen joukkoon kunnes vaahto on kuohkeaa.
  3. Lisää lakritsajauhe ja sekoita vielä tasaiseksi.
  4. Pursota leivinpaperin päälle pellille ohuita marenkikiekkoja ja paista uunissa maksimissaan 100-asteessa noin tunti,tai kunnes marengit ovat kiinteitä ja keveitä.
  5. Jäähdytä ja irroita paperista.



Kokoa jälkiruoka laseihin.
Ensin sitruuna-mascarponemousse ja pinnalle marenkia,lakritsasiirappia ja mansikoita.
Marengin voi myös laittaa moussen väliin ja pohjalle.



Lakritsakastiketta ja sitruuna-mascarponemoussea.

Tämä vaan on niin verraton yhdistelmä,rapeaa marenkia,vahvaa lakritsaa ja pehmeän samettista sitruuna-mascarponemoussea.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.