sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Maistuvaa mustikasta.Pakastinta tyhjennetään taas pikku hiljalleen.

Ystävä tulossa kylään ja jotain pientä, mutta hyvää pitää tehdä kahvin kanssa.Se on sitten lähdettävä pakastimelle ja onneksi on tullut käytyä mustikassa, apu löytyi läheltä.
Tästä ohjeesta saadaan 10 pientä piirasta.Tämä taikina on todella hyvä,makea ja rapea.

Mustikkapiiras.

Täyte:

  • 300g pakaste mustikoita
  • 3 tl perunajauhoja
  • reilu ½ dl ruokokidesokeria
-Sekoita mustikoiden joukkoon ruokokidesokeri ja perunajauhot.


 Taikina:

  • 200g voita
  • 1½ dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Riko muna joukkoon ja sekoita.
-Yhdistä kuivat-aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.Sekoita tasaiseksi.
-Voitele muffinssivuoat voilla.
-Painele tai kauli taikinasta ohuita kiekkoja vuoan pohjaksi . (taputtele jauhoisin käsin taikina pohjalle ja hatuksi,ei tartu näin sormiin)
-Lisää mustikka seosta muottiin noin ruokalusikallinen.
-Tee pieni pallo taikinasta ja painele jauhoisilla sormilla hatuksi piiraisiin.
- Pistele piiraisiin pari pientä reikää keskelle ja paista uunin keskitasolla n.15-20 minuuttia.

                                       Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.  
                       




Taikinoitu mustikkapiiras.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.