lauantai 24. tammikuuta 2015

Paljon kasviksia ja paljon broiskua,siitä on meidän tämän päivän lounas tehty.

Kun meillä on harrastettu nyt muutaman viikon ajan leivätöntä ja pullatonta ajan jaksoa,on ollut luontevaa jättää turhat jauhot pois ruuan laitosta.Tässä broilerikastikkeessa on hieman hunajaa mutta se onkin onneksi terveellisemmästä päästä makeuttamista.
Pekoni sopii myös hyvin tähän kastikkeeseen antamaan makua.
Vähähiilihydraattinen broiskupata.

                                     
Reseptiikka 4:lle:

600g broilerin rintafilettä tai suikaleita maustamattomana
ruokaöljyä ruskistamiseen
1-1½ tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 punainen paprika
1 iso sipuli
1 porkkanaa
200g sokeriherneitä
2 valkosipulinkynttä
½l tomaattimurskaa tai sosetta
1 tlk muttin kirsikkatomaattia
1 rkl hunajaa
1 rkl oreganoa

-Paloittele broilerinrinnat.
-Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi viipaleiksi, mutta porkkana muita kasviksia ohuemmaksi kun kypsytys kestää muita pitempään.
-Ruskista broileri ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
-Lisää kasvikset joukkoon ja kypsytä hetki.
-Sekoita tomaattimurska ja kirsikkatomaattiseos joukkoon ja makeuta hieman hunajalla.
-Hauduta kypsäksi ja lisää vasta lopussa oregano joukkoon.
-Tarkista maku.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.