perjantai 16. tammikuuta 2015

Cheddarjuustokastikkeella kuorrutettu kasvisgratiini.Perunan tilalle tai kasvisruuaksi.

 Jauhoton ja vähän hiilihydraatteja sisältävä kasvispaistos,tukee meidän ruokavaliotamme jossa on sallittu jonkin verran hiilareita koska elimistö niitä kuitenkin tarvitsee.
Kasviksina käytettiin kukkakaalia,parsakaalia ja Muttin kirsikkatomaatti säilykettä.

Kasvisgratiini.


  • 1 parsakaali  (n.300g)
  • 1 kukkakaali  (n.600-700g)
  • kirsikkatomaattisäilyke   (Muttilla on hyvä ja laadukas säilyke))
  • ½ tl suolaa
  • 1tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl hunajaa
Juustokastike:
  • 2 dl kermaa
  • 6 viipaletta cheddarsulatejuustoviipaleita  (n.120g)
  • 2 keltuainen
  • n.1 tl mustapippurirouhetta
1.Poista kukkakaalista ja parsakaalista lehdet ja kova kanta.Pilko pieniksi nupuiksi.
2.Kiehauta kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.Lisää sitten parsakaalit hetkeksi samaan kattilaan.Älä kuitenkaan keitä ihan pehmeiksi koska kasvikset kypsyvät uunissa vielä.
3.Valuta kasvikset hyvin jotta paistoksesta ei tulisi vetistä.
4.Voitele paistovuoka voilla ja siirrä kasvikset siihen.
5.Kuumenna kirsikkatomaattiseos ja mausta suolalla,mustapippurilla,hunajalla ja oreganolla.
6.Levitä kirsikkatomaattikastike kasvisten päälle.
7.Kiehauta juustokastiketta varten kerma.
8.Ota liedeltä sivuun ja sekoita joukkoon juustoviipaleet yksitellen sekoittaen.Mausta mustapippurilla.
9.Lisää keltuaiset jo hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen ja levitä kastike vuokaan kasvisten päälle.
10.Kuorruta 200-asteessa noin 15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.