maanantai 26. tammikuuta 2015

Kinkku-cheddarjuustopasteijoita

Yksinkertaisia ja helppoja leipoa.Täytteitä voi muunnella ihan oman mielensä mukaan.
Tästä ohjeesta tulee 25 kpl perinteisen mallisia ja kokoisia pasteijoita.
Voit muuttaa perinteisen pasteijan mallin vaikka croissantin muotoon koska taikina kohoaa hyvin ja pysyy koossa murenematta.


Kinkku-juustopasteija

Tarvitset:

Taikinaan:

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 200 g voita tai margariinia
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  1. Mittaa maito kulhoon.
  2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola.
  3. Sulata voi ja lisää joukkoon.
  4. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja vaivaa sileäksi.
  5. Siirrä taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan kunnes se on lähes kaksinkertaistunut.
Täytteeseen:
  • 200 g kinkkua kuutioina
  • 2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • ½  punainen paprika kuutioina
  • 200 g cheddarjuustoa kuutioina
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • Pinnalle:  voiteluun kananmuna ja seesaminsiemeniä koristeluun
  1. Sekoita kaikki pilkotut ainekset keskenään.
  2. Makuja voit terästää ripauksella chiliä tai valkosipulia.


- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.
- Leikkaa levystä tasakokoisia neliöitä.  (noin 25 kpl)
- Laita kunkin neliön keskelle noin teelusikallinen täytettä ja käännä sivut hieman limittäin keskelle jolloin täyte jää hyvin peittoon.Käännä pasteijat pellille saumapuolet alaspäin.
- Voit leipoa mahdollisesti tähteeksi jääneestä taikinasta koristeita pinnalle.
- Voitele pasteijat kananmunalla ja sirottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista uunissa keskitasolla 225-asteessa noin 15 minuuttiq.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.