keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Helppo ja nopea moccavaahto.Ja onneksi vielä laktoositon.

Tämä mokkavaahto on todella nopea ja helppo toteuttaa.Ja monestikin nämä kaikki aineksetkin löytyy jo kaapista jos tarvetta on nopealle jälkiruualle. Murukahvia voi lisätä jos tahdot vahvemman kahvin maun.
Tästä ohjeesta tulee 4 pientä jälkiruokaa.
Moccavaahto.

 RESEPTIIKKA:

  • hieman vajaa 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl vettä
  • 2 keltuaista
  • 60 g hienoa sokeria
  • 1 rkl kahvilikööriä jos tahdot hieman terästää makua
-Sekoita pikakahvi kuumaan veteen.
-Erottele keltuaiset pyöreäpohjaiseen kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää sokeri joukkoon.
-Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-Lisää joukkoon kahviseos ja kypsytä vaahto vesihauteessa paksuksi,kuohkeaksi vaahdoksi.Tämä vaihe vie vain muutaman minuutin.
-Siirrä mokkavaahto pois lämmön lähteestä ja vatkaa huoneenlämpöiseksi.
-Laita mokkavaahto pieniin expressomukeihin tai laseihin ja koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.