sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Appelsiini-kauratorttu

Makea viettelys jälkiruuaksi tai kahvin kanssa.Pohjassa on kaurakeksin raaka-aineet ja appelsiinisukaatteja ja pinnalla voikuorrute joka on maustettu passionilla.
Tämä on hyvin makea ja tiivis torttu jota riittää pienikin pala. Tästä ohjeesta saadaan yksi irtokakkupohjainen vuoka.
Kauratorttu


Pohja:

  • 100g fariinisokeria
  • 150g siirappia
  • 250g voita
  • 200g kaurahiutaleita
  • 100g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 65g appelsiinisukaatteja
  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon siirappi ja fariinisokeri.Sekoita kunnes seos on sulanut ja tasaista.
  2. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen.
  3. Paista torttu 170-asteessa noin 30-35 minuuttia.
  4. Jäähdytä.

Kuorrute:
  • ½ dl passionsiirappia tai mehua
  • 150g voita
  • 200g tomusokeria

  1. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi ja mausta passionilla.
  2. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele haluamillasi aineksilla.
  3. Parhaiten koristeeksi sopivat tuotteet jotka eivät itsessään ole makeita,esim.passion,appelsiini....
  4. Itse käytin pakastekuivattuja mansikoita ja vahvaa suklaakastiketta.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.