keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ihanaa,viikon ensimmäinen kalaruoka.Ilman jauhoja ja pottuja.

Eli jätimme kokonaan jauho kastikkeet pois ja pariloimme lohen.
Paljon kasviksia ja lohelle maukkaampi kastike kyytipojaksi tuomaan makua ja viemään nälkää.
Kasvikset kuullotettiin pannulla mutta jätettiin pureskeltavaan kypsyysasteeseen,

Pariloitu lohi.

2 ruokailijalle tarvittiin:

Kastikkeeseen:

  • 100g punaista paprikaa
  • 1 dl kasvislientä (1 dl vettä ja 1/4 kasvisliemikuutiota) 
  • ½  tl tinjamia
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • 2 keltuaista
  • 30 g suolatonta voita
-Paloittele paprika kuutioiksi ja keitä pehmeiksi kasvisliemessä joka on maustettu tinjamilla ja mustapippurilla.
-Soseuta pehmenneet paprikat liemessään.
-Lisää keltuaiset paprikasoseeseen ja kypsennä vesihauteessa kypsäksi,sakeaksi kastikkeeksi.
-Ota kastike pois liedeltä ja vatkaa joukkoon jääkaappi kylmä voi kuutioina.
-Tarjoa heti.Kastike ei kestä enää uutta kiehuttamista.



Lohi ja kasvislisäke:


  • n.150-180g lohta per ruokailija 
  • maustamiseen suolaa ja valkopippuria
  • tarvittaessa ripaus öljyä paistinpannun pintaan
  • erilaisia kasviksia 250g per ruokailija; herneitä,purjoa,punasipulia,porkkanaa.kaalia
-Pariloin lohen kuumalla,öljytyllä parilapannulla.
-Maustoin vasta pariloinnin jälkeen pinnan suolalla ja valkopippurilla.
-Koska lohi oli kovin paksu,kypsensin sen lopuksi uunissa 175-asteessa muutaman minuutin.

Kasvislisäkkeeksi käy monenlaiset kasvikset.
Tässä versiossa käytettiin perunan asemasta kaalia,purjoa,herneitä,punasipulia ja porkkanaa.
Ainekset pilkottiin ja kuullotettiin pannulla nopeasti oliiviöljyssä.Maustettiin suolalla,tinjamilla ja mustapippurilla.


Kasvislisäke kalalle.
Kasvikset kuullotettiin oliiviöljyssä,maustettiin tinjamilla,suolalla ja mustapippurilla.
Nopea käyttö pannulla ja kasviksissa säilyy väri ja vitamiinit paremmin.
Paprikavoikastike.
 Voikastikkeet on ihania.Nopeita tehdä,hyvän makuisia ja monikäyttöisiä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.