Eli jätimme kokonaan jauho kastikkeet pois ja pariloimme lohen.
Paljon kasviksia ja lohelle maukkaampi kastike kyytipojaksi tuomaan makua ja viemään nälkää.
Kasvikset kuullotettiin pannulla mutta jätettiin pureskeltavaan kypsyysasteeseen,
2 ruokailijalle tarvittiin:
Kastikkeeseen:
- 100g punaista paprikaa
- 1 dl kasvislientä (1 dl vettä ja 1/4 kasvisliemikuutiota)
- ½ tl tinjamia
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 2 keltuaista
- 30 g suolatonta voita
-Paloittele paprika kuutioiksi ja keitä pehmeiksi kasvisliemessä joka on maustettu tinjamilla ja mustapippurilla.
-Soseuta pehmenneet paprikat liemessään.
-Lisää keltuaiset paprikasoseeseen ja kypsennä vesihauteessa kypsäksi,sakeaksi kastikkeeksi.
-Ota kastike pois liedeltä ja vatkaa joukkoon jääkaappi kylmä voi kuutioina.
-Tarjoa heti.Kastike ei kestä enää uutta kiehuttamista.
Lohi ja kasvislisäke:
- n.150-180g lohta per ruokailija
- maustamiseen suolaa ja valkopippuria
- tarvittaessa ripaus öljyä paistinpannun pintaan
- erilaisia kasviksia 250g per ruokailija; herneitä,purjoa,punasipulia,porkkanaa.kaalia
-Pariloin lohen kuumalla,öljytyllä parilapannulla.
-Maustoin vasta pariloinnin jälkeen pinnan suolalla ja valkopippurilla.
-Koska lohi oli kovin paksu,kypsensin sen lopuksi uunissa 175-asteessa muutaman minuutin.
Kasvislisäkkeeksi käy monenlaiset kasvikset.
Tässä versiossa käytettiin perunan asemasta kaalia,purjoa,herneitä,punasipulia ja porkkanaa.
Ainekset pilkottiin ja kuullotettiin pannulla nopeasti oliiviöljyssä.Maustettiin suolalla,tinjamilla ja mustapippurilla.
![]() |
Kasvikset kuullotettiin oliiviöljyssä,maustettiin tinjamilla,suolalla ja mustapippurilla. Nopea käyttö pannulla ja kasviksissa säilyy väri ja vitamiinit paremmin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti