Tässä keitossa on makua,pientä tulisuutta ja nesteen poistoa tiedossa.Ei yhtään lisättyä rasvaa eikä makeutta.Ja voidaan syödä vaikka useampi päivä peräkkäin.
Vihanneksia on runsaasti antamassa makua ilman minkäänlaisia liemikuutioita.
Tästä ohjeesta saadaan 5 litraa keittoa.
OHJE:
- 3 litraa vettä
- 1 kg tomaattimurskaa
- 1.3 kg keräkaalia suikaleina
- 250g varsiselleriä suikaleina
- 2 paprikaa suikaleina (n.200g)
- 4-5 valkosipulinkynttä siivutettuna
- 1-2 tl chilijauhetta tai maun mukaan
- 1 rkl mustapippuria rouhittuna
- 1-2 rkl maldonin merisuola hiutaleita
- 1 rkl tinjamia
- ½ purjo suikaleina
- 200g kinkkua suikaleina
- 1-2 rkl tuoretta persiljasilppua
- Mittaa vesi kattilaan.
- Kaada veden joukkoon tomaattimurska ja kaalisuikaleet,mausteet valkosipuli mukaan lukien.Hauduta keittoa keskilämmöllä kunnes kaali alkaa olla pehmetä.
- Lisää sitten joukkoon selleri ja paprika.Hauduta kunnes vihannekset ovat hautuneet kypsiksi.
- Lisää viimeiseksi kinkku suikaleina sekä purjo.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Lisää persilja ihan viimeisenä tarjolle tuotaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti