lauantai 10. tammikuuta 2015

Jauhottomia ja vähähiilihydraattisia lihapullia.Eli punnitus ja mittaus lähenee..

 Haastavinta oli saada lihapullat pysymään koossa, joten sidos-aineina käytin goudaa ja tietty munia.Makua antamassa paprikaa ja purjoa.
Pastan sijasta tehtiin porkkanasta ja kesäkurpitsasta isompaa tagliatellea joka maustettiin suolalla,pippurilla ja rakuunalla.
Kastiketta en tehnyt mutta majoneesista tehty kastike sopisi hyvin.

Jauhottomat lihapullat

Lihapullamassa:

  • 400g jauhelihaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 punainen paprika pienenä kuutiona
  • 100g goudaa pienenä kuutiona
  • 50-70g purjoa pienenä kuutiona 
  • n. 1½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria jauhettuna
  • öljyä paistamiseen
  1. Pilko kasvikset ja gouda pieniksi kuutioiksi.
  2. Lisää kasvikset ja gouda jauhelihamassaan ja sekoita hyvin.
  3. Lisää mausteet ja kananmunat.
  4. Pyöritä öljytyillä käsillä lihapullat pyöryköiksi ja ja siirrä uunivuokaan joka on voideltu.
  5. Paista uunissa n.200-asteessa 10 minuuttia tai paistinpannulla.
Kasvispastaan käytin:
  • 4 porkkanaa
  • ½ kesäkurpitsa 
  • (käyttää voi myös purjoa ohuena suikaleena ja paprikaa)
  • n.1 vettä keittämiseen tai voit kypsentää myös höyryttämällä.
  • maustamiseen suolaa,rakuunaa ja hieman voita.
  1. Kuori porkkanat ja siivuta ohuiksi siivuiksi juustohöylällä,kuorimaveitsellä.( tai mandoliinilla).
  2. Siivuta myös kesäkurpitsa.
  3. Mittaa vesi kattilaan ja mausta suolalla.
  4. Kun vesi kiehuu,lisätään porkkanat.Nopea kiehautus.
  5. Lisää joukkoon kesäkurpitsa hetkeksi äläkä kiehauta enää.Kaada vesi pois ja sekoita kasvisten joukkoon hieman voita ja rakuunaa ja tarjoa heti.

Vähähiilihydraattiset lihapullat.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.