tiistai 20. tammikuuta 2015

Vadelmainen suklaa-mascarponetorttu

Tämä on torttu joka ei ole ylimakea mutta suklainen ja ihanan pehmeä.Pohjana on kekseistä,mantelilastuista ja voista tehty seos.Täytteessä on suklaata ja mascarponejuustoa.Tämä ohje on yhteen pieneen (15cm halkaisijaltaan) torttuvuokaan.
Suklaa-mascarponetorttu.

Pohja:

  • 100g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
  • 40 g voita sulatettuna
  • 80 g paahdettuja mantelilastuja
1.Hienonna keksit.
2.Paahda mantelilastut ja hienonna.
3.Sulata voi ja yhdistä kaikki ainekset keskenään.
4.Levitä keksiseos torttuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
5.Siirrä kylmään jähmettymään ja tee suklaatäyte.

Täyte:
  • 3 keltuaista
  • 75g sokeria
  • 25g vehnäjauhoja
  • 2.5 dl maitoa tai kevytkermaa
  • 100g tummaa suklaata
  • 1 prk mascarponea
  • 250g vadelmia
  • Kiilteeseen riittää: 2 dl vettä ja 1dl hyytelösokeria
  1. Vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita hellästi vehnäjauhot joukkoon.
  3. Kuumenna maito ja lisää se vaahdon joukkoon koko ajn sekoittaen nauhana.
  4. Siirrä seos pieneen kattilaan ja kypsennä vielä muutama minuutti kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi mutta älä kiehuta.
  5. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon suklaa pieninä paloina, kunnes suklaa on täysin sulanut.Jäähdytä.
  6. Sekoita mascarpone jäähtyneeseen suklaakiisseliin ja levitä torttupohjan päälle.
  7. Asettele vadelmat suklaaseoksen pinnalle ja tee vadelmille kiille halutessasi.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.