lauantai 1. marraskuuta 2014

Uunijäätelö

 Tein iltahämärissä halloweenina liekitetyn uunujäätelön.
Pimeässä on hauska tuoda pöytään jälkiruoka jossa on oma pieni hauska yksityispiirre,sinisenä 
välkehtivä hento liekki.
On vain tarjoilussa huomioitava että kotosalla on muistettava himmentää valoja siinä vaiheessa kun jälkiruoka on tarjoilu vaiheessa,eli tullut juuri uunista.Alkoholin palaessa liekki on sininen ja hento sekä palo-aika suhteellisen lyhyt. Ja jäätelön pinta on jätettävä uunista tullessaan hieman vaaleammaksi koska liekit syventävät jonkun verran pinnan väriä.


uunijäätelö








Pohjana käytettiin kakkupohjaa.
Ihan yhtä hyvin menee kääretorttu pohjakin,
kunhan on ohut levy.




 Kakkupohjan päälle laitettiin jäätelöä ja vadelmia.
Marjahillokin on hyvä vajhto-ehto marjoille tai jokin hedelmä tai marjakastike.
 Jäätelökerroksen päälle tehtiin italialainen marenki.

3 valkuaista ja 175g hienoa sokeria vatkattiin kuumassa vesihauteessa todella kuumaksi,kuohkean kiiltäväksi marengiksi.Ja jäähdytettiin vatkaavalla viileäksi.
Levitettiin uunijäätelön päälle ja varottiin jättämästä korkeita huippuja etteivät ne ensimmäiseksi uunissa
pala,vaan pinta saa tasaisen värityksen.
italialainen marenki
Otin uunissa vaaleahkon värityksen pintaan ja himmentelin keittiössä valaistuksen minimiin.
Sirottelin konjakkia uunujäätelön pinnalle tasaisesti ja sytytin tuleen ja kiikutin nopeasti pöytään.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.