Ihanan vahva lakritsanmaku.
Haasteena on toffeen pehmeys, (mikä on tietysti hyvä asia kun herkkupeppu olen) ,mutta..
Reseptiikka:
1½ dl kuohukermaa
1 tölkki kondenssimaitoa
100g voita
4 rkl lakritsajauhetta
500g muscovado sokeria
-Sekoitetaan kaikki ainekset pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja keitetään miedolla lämmöllä kokoon.Vaatii tarmokasta sekoittamista ja keittämistä.
-Tee pisara testi kylmään veteen,kun massa hyytyy kunnolla,on seos valmis.
-Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.
-Leikkaa terävällä veitsellä kuutioiksi.
Kannattaa tehdä ainakin 2cm paksu levy.Seos pysyy muodossaan paremmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti