lauantai 1. marraskuuta 2014

Makean nälkään lakritsa-toffeeta

Teimme ihan omat toffeet,lakritsajauheella.
Ihanan vahva lakritsanmaku.
Haasteena on toffeen pehmeys, (mikä on tietysti  hyvä asia kun herkkupeppu olen) ,mutta.. 
paloiksi leikatut toffeet kannattaa laittaa paperiin tai sellofaaniin etteivät tartu toisiinsa.


lakritsa


Reseptiikka:

1½ dl kuohukermaa
1 tölkki kondenssimaitoa
100g voita
4 rkl lakritsajauhetta
500g muscovado sokeria

-Sekoitetaan kaikki ainekset pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja keitetään miedolla lämmöllä kokoon.Vaatii tarmokasta sekoittamista ja keittämistä.
-Tee pisara testi kylmään veteen,kun massa hyytyy kunnolla,on seos valmis.
-Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.
-Leikkaa terävällä veitsellä kuutioiksi.
Kannattaa tehdä ainakin 2cm paksu levy.Seos pysyy muodossaan paremmin.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.