torstai 27. marraskuuta 2014

Joululeipä

 Helppo ja vaivaton joululeipä.Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja tekeminenkin on joutuisa.
Tämä leipä nousee hyvin ja eikä ole liian makea.

joululeipä

RAAKA-AINEET:

½ l kotikaljaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl siirappia
n.50g voita tai margariinia
1 rkl suolaa
n.1 kg vehnäjauhoja
1½ dl rusinoita tai taatelia
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta


  • Lämmitä kotikalja kädenlämpöiseksi.
  • Sekoita joukkoon siirappi,sulatettu voi,rusinat ja kaikki mausteet.Sekoita hyvin.
  • Sekoita hiiva jauhojen joukkoon ja alusta jauhot taikinaan ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa.Kohota.
  • Leivo taikinasta yksi iso leipä tai kaksi pienempää.Kuvioi pinta tässä kohtaa jos haluat.(Itse tein tähden koko leivän leveydeltä.)
  • Kohota leipiä jälleen noin tunti.
  • Voitele pinta vesi-siirappiseoksella.
  • Paista leipää uunin ala-osassa noin tunti.


vaalea joululeipä
 Tämä limppu on jo kohotettu ja seuraavaksi matkalla uuniin.
Laitoin tähden koristeeksi pinnalle hieman löysästi että että leipä kohoaisi
repeilemättä.
joululimppu
Tämä limppu on jo paistettu ja odottaa
leikkuuta.
Jos teet leivän pinnalle koho kuvioita,
kannattaa tarkkailla leivän väriä ettei koholla olevat osat pääse palamaan.
Olen silloin laittanut leivinpaperin leivän päälle uuniin ja jatkanut paistamista.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.