keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Jouluinen luumupulla

Näitä pullia äiti leipoi kun olimme pieniä ja yleensä monesti croisantin mallisiksi.Ja luumun ansiosta jouluiseksi pullaksi mainio.
Jouluinen luumupulla

 TAIKINA:

½ l maitoa
1 tuorehiiva
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
n.800g vehnäjauhoja
200g voita

Täytteeseen 1 prk luumuhilloa ja mantelilastuja ennen paistoa pullan pinnalle
Pinnalle tomusokeria ja liraus vettä

-Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
-Sekoita joukkoon muna,sokeri,kardemumma ja suola.
-Sekoita jauhot joukkoon ja alusta taikina kimmoisaksi.
-Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa sileäksi.
-Kohota kaksinkertaiseksi.
-Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä luumuhillo keskelle taikinaa tasaisesti jättäen reunat ilman täytettä.
-Kääri rullalle ja paloittele 3cm paksuisiksi kiekoiksi,
-Kohota,voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
-Paista 200-asteessa n.14-15 minuuttia.
-Koristele jäähtyneet pullat tomusokerista ja vedestä tehdystä seoksesta.

Meillä leivottiin osa croissantin muotoisiksi pulliksi.
Herkullisia.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.