sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Bataatti-perunapaistos

Isänpäiväksi loihdittiin tietysti meidän iskän mieliksi,kuinkas muutenkaan,hyvä sisäfilepihvi ja sille tietysti lisäkkeitä.Todella hyvä peruna vaihtoehto oli uunissa itsekseen hautuva bataati-perunapaistos.Helppo tehdä ja uuni hoitaa loput.Ja juhlavammaksi aterian saa ottamalla muotilla pihvin alle vaikka renkaan,
Tässä on yksinkertaisesti käytetty erilaisia juureksia ja makeuttajana hunajaa ja täydentäjanä voita.Nam.

bataattipaistos
Reseptiikka 6:lle herkuttelijalle:


  • 1 pienehkö bataatti
  • 3-4 rosamundaa
  • 1 lanttu
  • n.50-100g voita
  • 3-4 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
  • 1 rkl timjamia

1.Bataatti ja lanttu kuoritaan ja leikataan ohuiksi viipaleiksi.Rosamunda leikataan viipaleiksi kuorineen.
2.Kasvikset laitetaan voideltuun uunivuokaan vuorotellen kerroksittain ja väliin mausteiksi suolaa,timjamia ja mustapippuria.Valutetaan hunajaa ohuelti väliin sekä voita ohuina viipaleina.
3.Paistoin vuokaa 200-asteessa foliolla peitettynä noin tunnin.
4.Annoin vuoan levätä hetken ja otin muotilla pyöreitä kiekkoja pihvin  alle.Tästä on ihan näppärä leikata veitselläkin mieleisiään paloja.


perunapaistos
Tämä paistos on juuri otettu uunista pois ja siitä tuleva tuoksukin on todella hyvä.
Nämä perunat sopii hyvin erilaisille riista-ja liharuuille.





Ei kommentteja: