tiistai 11. marraskuuta 2014

Parmesaanisämpylä

 Tein parmesaanisämpylöitä hieman toisenlaiseen malliin.Parmesaanilla maustettu sämpylätaikina ja täytteessä on tomaattia,mustapippuria ja oreganoa eli sellainen pizzalle vivahtava maku,italialaisella twistillä.
Ja omilla täytteillä makua lisää.

parmesaanisämpylät

OHJE:

2½ dl maitoa
n.30g tuorehiivaa
ripaus sokeria
1 tl suolaa
100g voita
n.8 dl vehnäjauhoja
1½-2 dl parmesaaniraastetta

TÄYTTEESEEN:

4 rkl tomaattisosetta
n. 2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl oreganoa
2 rkl unikonsiemeniä

-Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää sokeri ja suola.
-Lisää  joukkoon parmesaaniraaste ja alusta jauhot taikinaan.
-Sekoita lopuksi pehmeä voi joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi.
-Anna taikinan kohota  kaksinkertaiseksi.
-Leivo taikinasta pitkä tanko ja kauli se ohueksi.
-Levitä täyte taikinan pinnalle kauttaaltaan ja taita reunat hieman limittäin keskelle jotta saumat jäävät piiloon ja käännä saumapuoli alaspäin.
-Leikkaa taikinasta noin 5cm paloja ja tee parin sentin mittaiset viillot toiselle puolelle reunaa.
Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200-asteessa n.15 minuuttia.






Ei kommentteja: