Ja omilla täytteillä makua lisää.
OHJE:
2½ dl maitoa
n.30g tuorehiivaa
ripaus sokeria
1 tl suolaa
100g voita
n.8 dl vehnäjauhoja
1½-2 dl parmesaaniraastetta
TÄYTTEESEEN:
4 rkl tomaattisosetta
n. 2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl oreganoa
2 rkl unikonsiemeniä
-Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää sokeri ja suola.
-Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja alusta jauhot taikinaan.
-Sekoita lopuksi pehmeä voi joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi.
-Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
-Leivo taikinasta pitkä tanko ja kauli se ohueksi.
-Levitä täyte taikinan pinnalle kauttaaltaan ja taita reunat hieman limittäin keskelle jotta saumat jäävät piiloon ja käännä saumapuoli alaspäin.
-Leikkaa taikinasta noin 5cm paloja ja tee parin sentin mittaiset viillot toiselle puolelle reunaa.
Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200-asteessa n.15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti