sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pikkuleipiä joita voisi syödä useamminkin kuin vain jouluna.

Ihania,mureita ja makeita taateli pikkuleipiä.Fariinisokeri tekee näihin vielä mukavan hieman toffeisen vivahteen.Tästä ohjeesta tulee koosta riippuen 40 kappaletta.Taatelin voi hyvin korvata korinteilla tai rusinoilla.
Pellille mahtuu kerralla noin 20 kpl.Nämä pikku-leivät ovat myös munattomia ja laktoosittomia.


taatelikakut


RESEPTI:



200g voita

1½ dl fariinisokeria

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhoja

½ pkt taateleita 
1 tl vaniljasokeria




- Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi.

  Lisää hienoksi rouhittu taateli joukkoon ja sekoita.


Lisää kuivat-aineet joukkoon ja sekoita taikina hyvin.
 Taikinasta leivotaan tanko josta leikataan parin sentin paksuisia viipaleita,
  pyöritellään palloiksi ja haarukalla litistetään hieman.


- Kakut paistetaan 175-asteessa noin 12 minuuttia.

  Jäähdytetään ritilällä ja koristellaan.




Koristelussa käytin paahdettuja mantelilastuja ja tomusokerista ja vedestä tehtyä pumadaa.
Ihan yhtä hyvin pintaan voi sulattaa vaikka valkosuklaata ja koristella kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla.














Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.