maanantai 24. marraskuuta 2014

Kuorrutettu taatelikakku.

Ihana,kostea taatelikakku, joka säilyy pitkään ja pysyy hyvin mehevänä.
Piimä antaa mukavaa kosteutta kakulle ja kurkumalla hennosti värjätty kuorrute juhlavuutta.
Kannattaa leipoa ajoissa ennen joulun kiireitä.
 Ja tämä kakku on kananmunaton.

Taatelikakku

Resepti yhdelle kakulle

4 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1½ tl soodaa
1½ tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2½ dl piimää
½ pkt taatelia
100g voita tai margariinia


-Lämmitä uuni 175-asteeseen.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai suorakaiteen mallinen vuoka.


Sekoita jauhot ja mausteet keskenään.

Sulata voi ja sekoita se piimän joukkoon.Lisää myös sokeri.Sekoita hyvin että sokeri sulaa.
Lisää kuivat-aineet joukkoon ja lopuksi murskattu taateli.Sekoita taikina tasaiseksi.


Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 60 minuuttia.

Anna kakun olla hetki muotissaan ja käännä sitten ritilälle jäähtymään.
Kuorruta kakku halutessasi.Tämä kakku on taivaallinen ilman kuorrutustakin.

Kuorrute:

n.½ tl kurkumaa
50g voita
1 pkt maustamatonta philadelfiaa (200g)
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria


-Sulata voi.
-Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit ja levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle.
-Koristele taateleilla,manteleilla,tähtianiksilla tai suklaalla.
kahvikakku



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.