keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Tumma joululimppu

Pitkään säilyvä ja mehevä tumma joululeipä.Tämä pitää makunsa ja voidaan leipoa jouluksi jo ajoissa ettei tarvitse jättää kaikkea leivontaa ihan viime tippaan.Ja mikä kivointa on saada se omasta uunista.
Reseptin aineet ovat yksinkertaiset ja ohje helppo.Tästä reseptistä saadaan 2 tavallisen limpun kokoista leipää.
joululimppu

OHJE:
  • ½ l kotikaljaa
  • 50g voita
  • 30g tuorehiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl hienoa suolaa
  • n.500g ruisjauhoja
  • n.500g vehnäjauhoja
  • 1½ dl rusinoita
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl pomeranssin kuorta

  1.  Lämmitä kotikalja kädenlämpöiseksi ja liota siihen tuorehiiva.
  2. Sekoita joukkoon mausteet,rusinat ja voisula.
  3. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja sen jälkeen ruisjauhot ja vaivaa hyvin sekaisin.
  4. Anna kohota liinan alla .
  5. Leivo taikinasta 2 pyöreää tai pitkulaista leipää ja kohota kaksinkertaiseksi lämpöisessä paikassa.
  6. Voitele leivänpinta siirappi-vesiseoksella ennen uuniin siirtämistä.
  7. Paista 175-asteessa noin tunti tai kunnes leipän pohja on kovahko ja hieman koputellessa kumahtaa.


Tumma joulu leipä
Tämä leipä kohoaa ihan hyvin kun saa lämpöisen paikan ja liinan ylleen.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.