Bataatti on sen verran makea jo itsessään ettei tarvinnut käyttää siirappiakaan makeuttajana.
Perinteiset jouluiset mausteet ja kerma maustavat herkullisen bataatin.
OHJE:
n.1 kg kuorittua ja keitettyä bataattia
100-150 g voita
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää,neilikkaa ja inkivääriä
pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita ennen paistoa
n.1 kg kuorittua ja keitettyä bataattia
100-150 g voita
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää,neilikkaa ja inkivääriä
pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita ennen paistoa
- Kuori ja pienennä bataatit.
- Kypsennä keittäen ja kaada keitinvesi pois.
- Soseuta.
- Lisää mausteet,kananmunat ja kerma joukkoon.Sekoita hyvin.
- Kaada seos vuokaan ja siivilöi korppujauhoa ohut tasainen kerros pintaan.
- Kuvioi pinta lusikalla mieleiseksesi ja laita muutama voi nokare pinnalle.
- Paista laatikkoa 150-asteessa noin 1½-2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti