sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Sisäfilettä ja marsalakastiketta.

Mukavaa kun saa herkutella Isänpäivänä kunnon pihvillä.Tehtiin sisukkaa ja bataatti-perunapaistosta sekä marsalakastiketta.Ja hyvän oman lisänsä antoi yrttiöljy johon lisättiin hieman valkosipulia ja hunajaa.Se taittaa hyvin hieman makeahkon kastikkeen  makua.Myös liha puhdistettiin ja paloiteltiin ihan ensimmäiseksi jotta saatiin liha huoneenlämpöön hyvän paistotuloksen saamiseksi.

chatebriandMarsalakastike:

3 tetraa demi glacea (hk)
3 dl marsalaa
2-3 dl mustaherukkahyytelöä tai mustaherukkahilloa
timjamia
suurustukseen maizenaa ja vettä
haluttaessa hunajaa

Mittasin kastikeainekset pieneen kattilaan paitsi suurustukseen käyttämäni maizena ja keittelin kastiketta hiljalleen aika pitkään jotta kastike tiivistyy ja maku vahvenee.
Sekoitin keskenään maizenan ja tilkan vettä ja lisäsin sen vasta ihan lopussa kun kastike oli saavuttanut haluamani maun.

Lisäksi tein hunajaisen yrtti-öljyn:

1 dl öljyä
1 rkl viinietikkaa
3 rkl persilja silppua
1  reilu tl hunajaa
timjamia
ripaus kurkumaa
suolaa ja yksi valkosipulinkynsi

-Ja kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienoksi.

Ei kommentteja: