RESEPTIIKKA:
Sokerisiirappiin:
- 1½ dl hienoa sokeria
- n. ½ dl vettä
- Tähän käytin pientä paksupohjaista kattilaa.Mittasin sokerin kattilaan ja annoin siihen tulla kauniin kullan ruskean sävyn.
- Lisäsin sitten kuuman veden joukkoon ja keitin vielä hetken jotta sain siitä siirappimaisen rakenteeltaan.
- Kaadoin jokaiseen pieneen paistovuokaan reilun ruokalusikallisen siirappia ja levitin sen pullasudilla kaikkialle reunoihin.
- Siirrä muotit korkea reunaiseen vuokaan jossa paahtovanukkaat lopuksi kypsennetään.
Vanukas:
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 3 rkl hienoa sokeria
- 1 kpl vaniljatankoa
- 4 kananmunaa
- Mittaa kattilaan kerma ja maito.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet kermaseokseen ja lisää myös vaniljatanko joukkoon.
- Kiehauta seos.
- Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada kuuma kermaseos joukkoon.
- Sekoita ja jäähdytä.Poista jäähtyneestä seoksesta pinnalle muodostunut vaahto ja vaniljatanko.
- Kaada vanukas-seos sokerilla vuorattuihin muotteihin.
- Lisää paistovuokaan vettä vanukasvuokien puoleenväliin asti.
- Kypsennä uunissa 150-asteessa noin tunti foliolla peitettynä.
Jos olen ollut epävarma vanukkaan kypsyydestä,olen ottanut terävän veitsen jolla kokeilen keskeltä pienellä viillolla,valuuko massa vielä keskeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti