perjantai 7. marraskuuta 2014

Perinteinen paahtovanukas ja aina yhtä hyvä.

  Tämä jälkiruoka on aina vaan meikäläisen suosikki eikä sen viehätys varmaan koskaan häviä.Jääkaappiin jäi ylimääräistä kermaa joten nyt iski sitten jälkiruoka klassikko peliin.Tosin tätähän ei voi syödä samana päivänä kun sen valmistaa,joten täytyy aina malttaa seuraavaan päivään.

paahtovanukas

RESEPTIIKKA:

Sokerisiirappiin:

  • 1½ dl hienoa sokeria
  • n. ½ dl vettä


  1. Tähän käytin pientä paksupohjaista kattilaa.Mittasin sokerin kattilaan ja annoin siihen tulla kauniin kullan ruskean sävyn.
  2. Lisäsin sitten kuuman veden joukkoon ja keitin vielä hetken jotta sain siitä siirappimaisen rakenteeltaan.
  3. Kaadoin jokaiseen pieneen paistovuokaan reilun ruokalusikallisen siirappia ja levitin sen pullasudilla kaikkialle reunoihin.
  4. Siirrä muotit korkea reunaiseen vuokaan jossa paahtovanukkaat lopuksi kypsennetään.


Vanukas:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl hienoa sokeria
  • 1 kpl vaniljatankoa
  • 4 kananmunaa


  1. Mittaa kattilaan kerma ja maito.
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet kermaseokseen ja lisää myös vaniljatanko joukkoon.
  3. Kiehauta seos.
  4. Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada kuuma kermaseos joukkoon.
  5.  Sekoita ja jäähdytä.Poista jäähtyneestä seoksesta pinnalle muodostunut vaahto ja vaniljatanko.
  6. Kaada vanukas-seos sokerilla vuorattuihin muotteihin.
  7. Lisää paistovuokaan vettä vanukasvuokien puoleenväliin asti.
  8. Kypsennä uunissa 150-asteessa noin tunti foliolla peitettynä.


Jos olen ollut epävarma vanukkaan kypsyydestä,olen ottanut terävän veitsen jolla kokeilen keskeltä pienellä viillolla,valuuko massa vielä keskeltä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.