keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lammasraviolit ja sipuli-paprikavoita,makujen tasaajana turkkilaista jogurttikastiketta

Ohje sopii niin broilerille kuin lampaallekin.Täytteeseen tulee hieman maustettu jauheliha jolle tehdään kavereiksi valkosipulilla höystetty jogurtti ja mausteinen voikastike.
Hyvin yksinkertaiset kastikkeet valmistaa.Mutta raviolit vaatii kuitenkin hieman tekemistä.
Jos haluat oikaista,voit kokeilla kaupasta saatavia valmiita ravioleja,koska hyvät kastikkeet monesti parantavat annoksen makuja.
Tästä reseptistä saadaan 4-5 ruokailijalle.

Lammasraviolit ja sipuli-paprikavoi.

Taikina:

  • 350 g durumvehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  1. Mittaa jauhot kulhoon.
  2. Tee keskelle kolo ja mittaa koloon kananmunat,mausteet ja kylmä vesi.
  3. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa jokunen minuutti (noin 5-7 min) ,
  4. Siirrä taikina jääkaappiin kelmulla peitettynä tasaantumaan.Tee sillä välin täyte ja kastikeet.

##   Jos haluat hieman väriä taikinaan,voit lisätä jauhojen tai veden joukkoon 1 tl                                                    kurkumaa.    ##

Lihatäyte:

  • 400 g lampaan tai broilerinjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienoa suolaa
  1. Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi.
  2. Yhdistä mausteet ja sipulit jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin ainekset keskenään.






Jogurttikastike:

  • 200 g paksua turkkilaista jogurttia
  • ½ tl merisuolaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  1. Hiero huhmaressa tai tehosekoittimessa öljy,valkosipuli ja merisuola tasaiseksi tahnaksi.
  2. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon ja siirrä kylmään tasaantumaan.
  3. Tästä tulee hyvin vahva valkosipulinen kastike,joka vahvistuu edelleen,joten voit valkosipulin määrää hieman pienentää tarvittaessa.


Paprika-sipulivoi:
  • 100 g voita
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ punaisesta paprikasta
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl chilitahnaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • ripaus suolaa


  1. Kuori ja pieni kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  2. Sulata pienessä kattilassa voi,lisää joukkoon pilkotut kasvikset.
  3. Anna kasvisten kiehua hetki voissa ja lisää joukkoon chili ja muut mausteet.
  4. Voi on valmis käyttöä varten,kuumennat vain uudelleen ennen käyttöä.




Pehmeä valkosipuli-jogurttikastike

Tämä kastike on helppo ja yksinkertainen aineksiltaan.Kannattaa muistaa tässä kastikkeessa että maku vahvenee jonkin verran hieman tasaannuttuaan.


Mausteista paprika-sipulivoita.

Mausteinen voi sopii hienosti raviolien ja jogurttikastikkeen kanssa.Jogurttikastike on valkosipulinen ja tämä voi taasen chilin,paprikan ja sipulin makuinen.




Raviolitaikina.

Kaulin taikinan jauhotetulla pöydällä ohueksi ja leikkasin sopivankokoisiksi neliöiksi.
Laitoin täytettä vajaan teelusikallisen per neliö.
Kostutin reunoja hieman vedellä ja painoin reunat tiukasti kiinni yhteen.
Osan muotoilin kolmioiksi ja osan neliöiksi.



Raviolit valmiina.



Kypsennys keittämällä.

Keitin suolalla ja oliiviöljyllä maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
Raviolit painuvat ensin pohjaan ja kypsyessään nousevat pintaan.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.