sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Marenki on aina hyvää varsinkin marjojen kanssa.

Toisinaan tulee yllättäviä hetkiä,jolloin tekee mieli makeaa.
Niinpä tein suuria marenkeja myös hieman ylimääräisiä, koska nämähän säilyvätkin vielä kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa hyvin. 
Jälkiruuaksi tai kahvin kanssa.
Tästä ohjeesta sain 6 suurta marenkia.

Marenkeja

Marenkiin:

  • 3 valkuaista
  • 2 dl hienoa sokeria
- Erottele kananmunista valkuaiset pyöreäpohjaiseen, kuumuutta kestävään kulhoon, lisää joukkoon valkuaiset ja vatkaa seos pehmeäksi vaahdoksi.

-Siirrä kulho kuumaan vesihauteeseen ja kypsytä marenkia kokoajan vatkaten,mielellään sähkövatkaimella.

-Vispaa niin kauan että marengista tulee kuohkeaa,kiiltävää ja kuumaa.Marenki tulee hyvin kuumaksi,en ole tässä käyttänyt mittareita koska polttavan kuuma ja kiiltävän kuohkea seos on ollut aina takuu varma merkki hyvästä seoksesta.

-Kun marenki on valmista, siirrä kulho vesihauteesta sivuun ja vispaa seos huoneenlämpöiseksi. Ja marenki on valmista käytettäväksi.

-Olen pursotellut isoja marenkeja ja pyöreitä levyjä marenkikakkua varten.
Kuivata marenkeja uunissa 100-125 asteessa uunin alaosassa noin 40-50 minuuttia tai kunnes marengit ovat keveitä ja rapeita.




Isoja marenkeja

Kesää ajatellen näitä on kiva pitää varastossa, koska kannellisessa rasiassa säilyvät pitkään.Tuoreita marjoja ja hedelmiä,kermavaahtoa ja raikkaita kastikkeita ja jälkiruuasta saa pettämättömän.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.