Vieraita oli tulossa kylään ja jotakin pientä,nopeaa ja hyvää taiottiin tarjolle.
Tästä ohjeesta tulee leivoksia 5-6 kpl riippuen kerrosten korkeudesta,itse tein tähän leivokseen kolme kerrosta.
Tämä täyte sopii todella hyvin kolmioleipiin.
- 2 prk smetanaa
- 1 rkl sinappia
- ripaus suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
-Vatkaa smetana vaahdoksi ja sekoita joukkoon sinappi ja sitruunamehu.
-Mausta suolalla ja valkopippurilla.
-Käytä kuorrutteesta osa täytteeseen. (2 rkl)
Täytteeseen:
- 1 punasipuli pienenä kuutiona
- 100 g kylmäsavulohta pienenä kuutiona (yhteensä 200g)
- 2 rkl kuorrutetta
- 1 herkkukurkku tai suolakurkku pienenä kuutiona
-Kuutioi sipuli,lohi ja kurkku pieniksi kuutioiksi.
-Lisää kuorrutetta pari ruokalusikallista sekaan.
-Leikkaa vuokaleivistä reunat pois ennen kokoamista.
-Tee leivistä samankokoisia ja mallisia paloja.
-Laita ohut kerros täytettä leivälle ja kokoa kolme kerrosta päällekkäin.
-Tasoita reunat.
-Pursota kuorrutetta pinnalle ja koristele lohella,punasipulilla ja yrteillä.
Koristeluun 100 g kylmäsavulohta ja tilliä ja punasipulia
Todella hyvä täyte eväsleiviksi.Ei ole liian kostea ja makuparit sopivat yhteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti