Tämä on niin retroa ja kotikutoisesti valmistettu.Tätä herkkua nautittiin useinkin lounaan alkuruuiksi 80-luvulla ravintoloissa ja aina se vaan on niin hyvää.
Katkaravut chilikastikkeessa on jo itsekseen todella hyvä yhdistelmä mutta avokado komppaa yhdistelmää hyvin.
- 1 keltuainen
- ½ tl sinappia
- 2 ½ dl ruokaöljyä
- ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl tomaattiketsuppia tai tomaattikastiketta
- chiliä maun mukaan ja ripaus cayannea
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g katkarapuja
- (tuoretta tilliä) ei välttämätöntä
- avokaadoja ja sitruunamehua pintojen käsittelyyn
-Erottele keltuainen ja yhdistä se sinapin kanssa pyöreäpohjaiseen kulhoon.
-Vatkaa keltuaisia ja sinappia voimakkaasti ja valuta öljyä joukkoon pikku hiljaa vähän kerrallaan ja hyvin vatkaten,kunnes kaikki öljy on joukossa ja majoneesi on sakeaa.
Tämän voi tehdä myös tehosekoittimessa.
-Mausta suolalla,pippurilla ja chilillä.Sekoita ketsuppi tai tomaattikastike joukkoon.
-Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita majoneesin joukkoon.
-Puristele katkaravuista ylimääräinen neste pois ja sekoita kastikkeeseen.
-Puolita avokadot ja poista siemenet.Käsittele hedelmän pinta sitruunamehulla tummumisen estämiseksi.
- Täytä avokadot katkarapusalaatilla ja koristele yrteillä.
Tarjoa sellaisenaan tai salaattipedillä.
Tein ensin chilimajoneesin ja kuohkeutin sitä kermavaahdolla.
Estin avokadojen pintaa tummumasta sivelemällä pinnan sitruunamehulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti