torstai 16. huhtikuuta 2015

Chilikastiketta,katkarapuja ja avokadoa.

Tämä on niin retroa ja kotikutoisesti valmistettu.Tätä herkkua nautittiin useinkin lounaan alkuruuiksi 80-luvulla ravintoloissa ja aina se vaan on niin hyvää.
Katkaravut chilikastikkeessa on jo itsekseen todella hyvä yhdistelmä mutta avokado komppaa yhdistelmää hyvin.


 Chilikastike:

  • 1 keltuainen
  • ½ tl sinappia
  • 2 ½ dl ruokaöljyä
  • ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl tomaattiketsuppia tai tomaattikastiketta
  • chiliä maun mukaan ja ripaus cayannea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g katkarapuja
  • (tuoretta tilliä) ei välttämätöntä
  • avokaadoja ja sitruunamehua pintojen käsittelyyn


-Erottele keltuainen ja yhdistä se sinapin kanssa pyöreäpohjaiseen kulhoon.

-Vatkaa keltuaisia ja sinappia voimakkaasti ja valuta öljyä joukkoon pikku hiljaa vähän kerrallaan ja hyvin vatkaten,kunnes kaikki öljy on joukossa ja majoneesi on sakeaa.
Tämän voi tehdä myös tehosekoittimessa.

-Mausta suolalla,pippurilla ja chilillä.Sekoita ketsuppi tai tomaattikastike joukkoon.

-Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita majoneesin joukkoon.

-Puristele katkaravuista ylimääräinen neste pois ja sekoita kastikkeeseen.

-Puolita avokadot ja poista siemenet.Käsittele hedelmän pinta sitruunamehulla tummumisen estämiseksi.

 -Leikkaa ihan pieni,ohut viipale pois avokaadon kuperammalta puolelta jotta täytetty hedelmä pysyy paremmin lautasella ja on helpommin syötävissä.

- Täytä avokadot katkarapusalaatilla ja koristele yrteillä.
Tarjoa sellaisenaan tai salaattipedillä.




Tein ensin chilimajoneesin ja kuohkeutin sitä kermavaahdolla.


Estin avokadojen pintaa tummumasta sivelemällä pinnan sitruunamehulla.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.