keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kirsikkatomaattikeittoa ja ruiskrutonkeja.

Tämä on vahvasti tomaattinen keitto.
Jätin pois kokonaan suurustuksen ja kerman,koska soseutin keiton ainekset .
Tästä ohjeesta saadaan 2:lle ruokailijalle täyttävä annos.Tämä keitto on maidoton ja jauhoton.


Ohje:

  •  2 tlk kirsikkatomaattisäilykettä  (mutti) 
  • 1 suurehko sipuli
  • 20 g voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • suolaa maun mukaan
  • ripaus cayannepippuria

- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon pieniksi kuutioitu sipuli ja kuullota pehmeiksi.

-Sekoita sipulin joukkoon kirsikkatomaattisäilykkeet,valkosipuli ja mausteet.Anna hautua miedolla tulella,välillä sekoittaen puolisen tuntia.

-Soseuta keitto ja tarjoa kuumana krutonkien kanssa tai vaikka smetanalla hunnutettuna.





Ensin kuullotetaan sipulit voissa pehmeiksi.
Mausteet voi hyvin lisätä myös tässä vaiheessa,jolloin ne myös irrottavat makuaan erinomaisesti.




Lisätään joukkoon kirsikkatomaatit ja maustetaan.
Annoin vielä keiton hautua itsekseen jonkun aikaa ja soseutin.
Lopuksi on vielä helppo lisätä mausteita jos tarve vaatii.




Tein ruispaahtoleivästä kuutioita, paistoin ne rapeiksi öljy-voiseoksessa,lisäsin persiljaa ja hieman valkosipulia.
Krutongit säilyvät hyvin jokusen päivän ja sopivat hyvin keittoihin ja salaatteihinkin.




Ihan parhaita tomaattisäilykkeitä.

Muttilla on hyviä tomaattisäilykkeitä,kirsikkatomaateista ja soseutettuihin.Käytin säilykettä jossa on kokonaisia tomaatteja ja otin muutaman tomaatin keiton pinnalle koristeeksi ennen soseutusta.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.