sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Parsaa ja broileria leivottuna piiraaksi.

Omia parsoja kun ei vielä ole saatavilla niin täytyy vielä turvautua ulkolaisiin tai säilykkeenä myytäviin parsoihin. 
Melkein aina tulee tämäkin herkku syötyä ihan vain suolalla ja voilla maustettuna,mutta kaikkea muutakin kokeillaan.


Piiras:

  • 4 levyä lehtitaikinaa tai voitaikinaa
  • 400 g broilerjauhelihaa
  • 1 prk säilykeparsaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl rakuunaa 1 tl currya
  • n. 1 tl suolaa ja ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 20 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pkt philadelfiaa



-Kauli taikina piirakkavuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm)  niin että vuokaan muodostuu pienet reunat.

- Ruskista jauheliha ja sipuli.Mausta seos tässä vaiheessa.

-Levitä broileriseos taikinapohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
 Asettele parsat jauhelihan pinnalle tasaisin välein.

-Riko kulhoon kananmunat ja sekoita kerma joukkoon. Kaada seos piiraan pinnalle.

-Lisää vielä philadelfia juusto kuorrutteeksi ja levitä lusikalla tasaiseksi (philadelfiajuusto ei uunin kuumuudessa leviä täysin)

-Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.



Kaulin ensin ohuen pohjan taikinasta ja painelin sen tasaiseksi piirasvuoan pohjalle.


Ruskistin jauhelihan ja sipulin.Maustoin samalla seoksen tässä vaiheessa.


Piirakkapohjan päälle ensin jauhelihat,sitten parsat ja lopuksi kermaseos ja juusto.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.