Onkohan tämä jo turhaa optimismia kun tein viikonlopuksi valmiiksi barbequekastikkeen ja haaveissa olisi grillata porukalla.
Tästä ohjeesta tuli noin ½ litraa kastiketta.
Kastike sopii hyvin broilerille,possulle ja naudalle.
Ohje:
- 400g tomaattisosetta tai murskaa
- 1 punainen paprika
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettua inkivääriä tai 30 g tuoretta
- 100 g voita
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
- 1 tl tinjamia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- ripaus suolaa
- ½ dl siirappia
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus cayannea
Ensin sipuli ja paprika kuullotetaan voissa.Lisätään joukkoon tomaattisose ja mausteet.Keitetään miedolla lämmöllä sekoitellen välillä.Reilu puoli tuntia keittelin kastiketta ennen soseuttamista tasaiseksi.
Lopuksi kastike soseutetaan ihan tasaiseksi.
Kastike sakenee vielä hieman jäähtyessään ja sopii myös dippikastikkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti