Nämä kierteet sisältävät tuoretta parsaa,pekonia ja parmesaania.
Leivottuna lehtitaikinan kätköihin.
Rakuunalla maustettua hollandaisea ja yrttiöljyä kyytipoikana.
Nämäkään kääröt eivät onneksi vaikeudella loista vaan ovat ihan nopeita valmistaa ja helppoja.
Jos et halua tehdä hollandaisea,sen voi hyvin korvata kaupasta saatavalla kastikkeella.
Nämä ovat herkullisia kylmänä ja kuumana.
- 5 lehtitaikinalevyä
- 1 puntti tankoparsaa tuoreena
- ½ pkt pekonia eli noin 70-80g
- 3 rkl jauhettua parmesaania (jätä hieman pinnalle)
- 1 rkl pilkottua persiljaa
- 1 kananmuna voiteluun
-Kuori parsat nuppujen alapuolelta ja poista kova kanta.
-Aseta leivinpaperille lehtitaikinalevyt.Ripottele levyille parmesaani ja pilkottu persilja.
-Kierrä kolme parsaa pekoniviipaleen sisään ja aseta kierretyt parsat lehtitaikinalevylle,taikinalevyn kapeampaan päähän vinottain ja kierrä kulmasta parsat tiukaksi rullaksi. (kuva alla)
-Voitele valmiit kierteet kananmunalla ja ripottele vielä pinnalle hieman jauhettua parmesaania.
-Paista uunin keskitasolla 225-asteessa noin 15-20 minuuttia,tai kunnes taikina on saanut kauniin kullanruskean värin.
-Tarjoile sellaisenaan kuumana tai kylmänä.Tai erilaisilla kastikkeilla.
Ensimmäiseksi parsan käsittely.Kuoritut parsat keitetään tai höyrytetään.Aikaa tämä vaihe vei vain muutaman minuutin.
Höyryttäminen jättää parsoihin kaiken maun tallelle,myös kauniin värin.
Lehtitaikinalle sirotellaan persilja ja parmesaani.
Jäähtyneet parsat kääritään pekoniin ja laitetaan lehtitaikinan kapeampaan päähän vinottain.Kääritään reunalta lähtien tiukaksi rullaksi.
Kääröt voidellaan kananmunalla ja pinnalle sirotellaan jauhettua parmesaania.
Paistetaan uunin keskitasolla 225-asteessa uunista riippuen noin 15-20 minuuttia.
Valmiit parsakierteet odottamassa herkuttelijoita.
Hollandaise:
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 keltuaista
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 250 g kirkastettua voita
- 1 sitruunanmehu
Ensin kypsytetään vesihauteessa keltuaiset ja viinietikka vaahdoksi kokoajan sekoittaen.Otetaan kastike pois liedeltä.
Kypsytettyyn kastikkeeseen lisätään kirkastettu voi kokoajan sekoittaen.Kastiketta ei enää kuumenneta tämän jälkeen,
Jos tuntuu että kastike on juoksettumassa,voit korjata tilanteen lisäämällä kastikkeen joukkoon ripauksen kylmää vettä.
Hollandaise tarjoillaan yleensä heti,mutta voit pitää sitä kannella tai foliolla peitettynä jonkun aikaa lämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti