Mehevä,suklainen ja hedelmäinen  kääretorttu.
Täytteenä on hedelmiä ja mangososetta.Pohjana suklainen kääretorttu ja kuorrute on mangorahkaa.
Torttu on mukavan kostea mangososeen vuoksi ja ylimääräistä sokeria on jätetty pois.
Kääretorttu:
- 3 kananmunaa
 - 1½ dl hienoa sokeria
 - 1 dl perunajauhoja
 - 2 rkl kaakaojauhetta
 - 1 tl leivinjauhetta
 
- Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
 - Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita munavaahdon joukkoon hellästi.
 - Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle paistopellille ja paista uunissa keskitasolla 250-asteessa noin 5 minuuttia.
 - Ota torttupohja uunista ja kumoa pohja leivinpaperille johon on siroteltu hienoa sokeria ohut,tasainen kerros. (paistopinta ei jää kiinni paperiin sokerin ansiosta)
 - Anna pohjan jäähtyä.
 - Levitä kääretorttupohjalle hedelmäsosetta niin että reunat jäävät jokapuolelta parin sentin leveydeltä vapaaksi täytteistä.
 - Lisää vähän kuorrutetta soseen pinnalle ja levitä tasaiseksi.
 - Kääri tiukalle rullalle,leivinpaperin reunasta kääntäen ja samalla rullaten.
 - Päällystä torttu ja koristele pinta hedelmillä ja pääsiäismakeisilla,itse käytin pinnalla persikkaa ja minttua.
 
Kuorrute:
- 3 dl kuohukermaa
 - (ripaus keltaista elintarvikeväriä)
 - 1 prk mangorahkaa (arla)
 - vaniljaa (käytin jauhettua vaniljatankoa)
 
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
 - Lisää joukkoon hieman keltaista elintarvikeväriä jos haluat korostaa väriä.
 - Yhdistä joukkoon mangorahka ja sekoita hellästi tasaiseksi.
 
Täytteeseen:
- 1 kpl piltin mangososetta
 - 2-3 banaania
 - 3 mandariinia tai klementtiinejä
 - n. 4 rkl kuorrutetta
 
- Pienennä banaanit haarukalla soseeksi,pilko joukkoon mandariinit ja yhdistä mangosose toisiinsa.
 
Hyvä kääretorttu muihinkin tilanteisiin kuin pääsiäiseen,jättäen pois pienet makeiset ja lisäämällä vaikka erilaisten hedelmien määrää.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti