perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mango-suklaa kääretorttu

Mehevä,suklainen ja hedelmäinen  kääretorttu.
Täytteenä on hedelmiä ja mangososetta.Pohjana suklainen kääretorttu ja kuorrute on mangorahkaa.
Torttu on mukavan kostea mangososeen vuoksi ja ylimääräistä sokeria on jätetty pois.


Kääretorttu

Kääretorttu:

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl hienoa sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita munavaahdon joukkoon hellästi.
  3. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle paistopellille ja paista uunissa keskitasolla 250-asteessa noin 5 minuuttia.
  4. Ota torttupohja uunista ja kumoa pohja leivinpaperille johon on siroteltu hienoa sokeria ohut,tasainen kerros. (paistopinta ei jää kiinni paperiin sokerin ansiosta)
  5. Anna pohjan jäähtyä.
  6. Levitä kääretorttupohjalle hedelmäsosetta niin että reunat jäävät jokapuolelta parin sentin leveydeltä vapaaksi täytteistä.
  7. Lisää vähän kuorrutetta soseen pinnalle ja levitä tasaiseksi.
  8. Kääri tiukalle rullalle,leivinpaperin reunasta kääntäen ja samalla rullaten.
  9. Päällystä torttu ja koristele pinta hedelmillä ja pääsiäismakeisilla,itse käytin pinnalla persikkaa ja minttua.


Kuorrute:
  • 3 dl kuohukermaa
  • (ripaus keltaista elintarvikeväriä)
  • 1 prk mangorahkaa  (arla)
  • vaniljaa  (käytin jauhettua vaniljatankoa)
  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon hieman keltaista elintarvikeväriä jos haluat korostaa väriä.
  3. Yhdistä joukkoon mangorahka ja sekoita hellästi tasaiseksi.



Täytteeseen:
  • 1 kpl piltin mangososetta
  • 2-3 banaania
  • 3 mandariinia tai klementtiinejä
  • n.  4 rkl kuorrutetta
  1. Pienennä banaanit haarukalla soseeksi,pilko joukkoon mandariinit ja yhdistä mangosose toisiinsa.


Hyvä kääretorttu muihinkin tilanteisiin kuin pääsiäiseen,jättäen pois pienet makeiset ja lisäämällä vaikka erilaisten hedelmien määrää.


Kääretorttu.

Ei kommentteja: