Mehevä,suklainen ja hedelmäinen kääretorttu.
Täytteenä on hedelmiä ja mangososetta.Pohjana suklainen kääretorttu ja kuorrute on mangorahkaa.
Torttu on mukavan kostea mangososeen vuoksi ja ylimääräistä sokeria on jätetty pois.
Kääretorttu:
- 3 kananmunaa
- 1½ dl hienoa sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita munavaahdon joukkoon hellästi.
- Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle paistopellille ja paista uunissa keskitasolla 250-asteessa noin 5 minuuttia.
- Ota torttupohja uunista ja kumoa pohja leivinpaperille johon on siroteltu hienoa sokeria ohut,tasainen kerros. (paistopinta ei jää kiinni paperiin sokerin ansiosta)
- Anna pohjan jäähtyä.
- Levitä kääretorttupohjalle hedelmäsosetta niin että reunat jäävät jokapuolelta parin sentin leveydeltä vapaaksi täytteistä.
- Lisää vähän kuorrutetta soseen pinnalle ja levitä tasaiseksi.
- Kääri tiukalle rullalle,leivinpaperin reunasta kääntäen ja samalla rullaten.
- Päällystä torttu ja koristele pinta hedelmillä ja pääsiäismakeisilla,itse käytin pinnalla persikkaa ja minttua.
Kuorrute:
- 3 dl kuohukermaa
- (ripaus keltaista elintarvikeväriä)
- 1 prk mangorahkaa (arla)
- vaniljaa (käytin jauhettua vaniljatankoa)
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
- Lisää joukkoon hieman keltaista elintarvikeväriä jos haluat korostaa väriä.
- Yhdistä joukkoon mangorahka ja sekoita hellästi tasaiseksi.
Täytteeseen:
- 1 kpl piltin mangososetta
- 2-3 banaania
- 3 mandariinia tai klementtiinejä
- n. 4 rkl kuorrutetta
- Pienennä banaanit haarukalla soseeksi,pilko joukkoon mandariinit ja yhdistä mangosose toisiinsa.
Hyvä kääretorttu muihinkin tilanteisiin kuin pääsiäiseen,jättäen pois pienet makeiset ja lisäämällä vaikka erilaisten hedelmien määrää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti