keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kotitekoisia tippaleipiä.

 Tämä on hauskaa touhuttavaa perheen ja varsinkin lapsien kanssa.
Aina on ostettu tippaleivät valmiina kaupasta, mutta omatekoiset ovat aina paljon herkullisempia. -ei tosin niin kauniita mutta se maku!
Teimme hyvin löysän pullataikinan johon raastoimme sitruunankuorta joukkoon.
Muottina käytettiin metallista siivilää.


Taikina:

  • ½ l  kädenlämpöistä maitoa 
  • 50 g tuorehiivaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 200 g voita tai margariinia
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • tomusokeria valmiiden ja jäähtyneiden tippaleipien pinnalle 

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
  2. Lisää joukkoon sokeri,  kananmuna ja mausteet.
  3. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot  ja lopuksi sulatettu voi.Taikina jätetään ihan löysäksi jotta se on helppo pursottaa tai valuttaa öljyyn.
  4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja anna taikinan tasaantua hetki.
  5. Kuumenna paistoöljy.
  6. Kokeilin ja käytin tippaleipien muotteina erilaisia metallisia astioita joita on jokaisessa kodissa. Muoteiksi sopii isot keittokauhat, siivilät ja läviköt, rengasmuotit jne... Kunhan ovat metallisia.
  7. Aseta kuumaan öljyyn muotti ja tee pieni reikä pursotin pussin yhteen kulmaan.  Valuta taikinaa noin pari ruokalusikallista  muotin sisään hiljalleen ristiin rastiin. 
  8. Ota muotti pois tippiksen ympäriltä kun taikina tuntuu pysyvän koossa.
  9. Käännä tippaleipä,  kun reunat näyttävät kullanruskeilta ja siirrä reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan,
  10. Lopuksi sirotellaan jäähtyneiden tippaleipien pinnalle reilusti tomusokeria.











Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.