Aina on ostettu tippaleivät valmiina kaupasta, mutta omatekoiset ovat aina paljon herkullisempia. -ei tosin niin kauniita mutta se maku!
Teimme hyvin löysän pullataikinan johon raastoimme sitruunankuorta joukkoon.
Muottina käytettiin metallista siivilää.
Taikina:
- ½ l kädenlämpöistä maitoa
 - 50 g tuorehiivaa
 - ripaus suolaa
 - 1 rkl jauhettua kardemummaa
 - 1 sitruunan raastettu kuori
 - 2 dl hienoa sokeria
 - 1 kananmuna
 - 200 g voita tai margariinia
 - 6-7 dl vehnäjauhoja
 - tomusokeria valmiiden ja jäähtyneiden tippaleipien pinnalle
 
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
 - Lisää joukkoon sokeri, kananmuna ja mausteet.
 - Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu voi.Taikina jätetään ihan löysäksi jotta se on helppo pursottaa tai valuttaa öljyyn.
 - Siirrä taikina pursotinpussiin ja anna taikinan tasaantua hetki.
 - Kuumenna paistoöljy.
 - Kokeilin ja käytin tippaleipien muotteina erilaisia metallisia astioita joita on jokaisessa kodissa. Muoteiksi sopii isot keittokauhat, siivilät ja läviköt, rengasmuotit jne... Kunhan ovat metallisia.
 - Aseta kuumaan öljyyn muotti ja tee pieni reikä pursotin pussin yhteen kulmaan. Valuta taikinaa noin pari ruokalusikallista muotin sisään hiljalleen ristiin rastiin.
 - Ota muotti pois tippiksen ympäriltä kun taikina tuntuu pysyvän koossa.
 - Käännä tippaleipä, kun reunat näyttävät kullanruskeilta ja siirrä reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan,
 - Lopuksi sirotellaan jäähtyneiden tippaleipien pinnalle reilusti tomusokeria.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti