Keväiseksi ja keveäksi ruuaksi savulohi-mustapapusalaatti.
Kastikkeeksi raikas sitruunavinegrette.
- 300-400 g savulohta
- 1 napolitasalaattisekoitus
- 4 keitettyä kananmunaa lohkoina tai viipaleina
- 1 punasipuli ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- 1 herkkukurkku viipaleina tai lohkoina
- 2 dl mustapapuja keitettynä
- koristeeksi tilliä ja sitruunaa
-Käsittele mustapavut edellisenä päivänä. Papuja on liotettava reilussa vedessä noin 8 tuntia, jonka jälkeen ne huuhdellaan ja keitetään noin 30-40 minuuttia.Jäähdytetään.
Pavuissa säilyy väri tallella parhaiten kun siirrät ne keittämisen jälkeen välittömästi kylmään veteen.
-Paloittele kaikki salaatissa tarvitsemasi raaka-aineet ja kokoa salaatti annoslautaselle tai kulhoon.
-Jos haluat sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon, tee se vasta ennen ruokailua jotta salaatti pysyy kuohkeana eikä lässähdä.
Sitruunavinegrette:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunanmehu
- 1 rkl hunajaa
- mausteeksi ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti