sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Savulohi-mustapapusalaatti

Keväiseksi ja keveäksi ruuaksi savulohi-mustapapusalaatti.
Kastikkeeksi raikas sitruunavinegrette.

Savulohesta ja pavuista täyttävä salaatti.

Ohje:

  • 300-400 g savulohta
  • 1 napolitasalaattisekoitus
  • 4 keitettyä kananmunaa lohkoina tai viipaleina
  • 1 punasipuli ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 1 herkkukurkku viipaleina tai lohkoina
  • 2 dl mustapapuja keitettynä
  • koristeeksi tilliä ja sitruunaa

 -Käsittele mustapavut edellisenä päivänä. Papuja on liotettava reilussa vedessä noin 8 tuntia, jonka jälkeen ne huuhdellaan ja keitetään noin 30-40 minuuttia.Jäähdytetään.
Pavuissa säilyy väri tallella parhaiten kun siirrät ne keittämisen jälkeen välittömästi kylmään veteen.
-Paloittele kaikki salaatissa tarvitsemasi raaka-aineet ja kokoa salaatti annoslautaselle tai kulhoon.
-Jos haluat sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon, tee se vasta ennen ruokailua jotta salaatti pysyy kuohkeana eikä lässähdä.


Sitruunavinegrette:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunanmehu
  • 1 rkl hunajaa
  • mausteeksi ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.