Tämä voileipäkakku on saanut kuorensa saaristolaisleivästä ja voista.
Täytteessä on tuorejuustoa ja kinkkua.
Tarvikkeet:
- 150 g saaristolaisleipää
- 150 g voita
- Vuoraa pyöreäpohjainen vuoka kelmulla.
- Jauha saaristolaisleipä hienoksi muruksi.
- Sulata voi ja sekoita jauhetun leivän joukkoon.
- Painele käsin leipäseosta ohut kerros kelmulla vuoratun vuoan pohjalle tasaisesti.
- Tee lopusta seoksesta kaksi pientä pyöreää kiekkoa, jotka mahtuvat vuokaan niin että reunoihin saadaan jäämään parin sentin rako täytettä laitettaessa. (kuva alempana)
Täytteeseen:
- 300 g kinkkua
- 1 prk maustamatonta philadelfiajuustoa
- 100 g turkkilaista jogurttia
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 1½ dl tomaattikastiketta tai ketsuppia
- 2 rkl sinappia
- 1 dl ruohosipulia silputtuna
- 5 liivatelehteä
- Jauha kinkku tasaiseksi massaksi.
- Sekoita keskenään jogurtti ja philadelfiajuusto.
- Lisää juustoseokseen tomaattikastike, sinappi ja mausteet.
- Yhdistä jauhettu kinkku ja juustoseos.
- Laita liivatteet 5-minuutiksi pehmenemään kylmään veteen.
- Kuumenna ½ dl maitoa tai kermaa ja sulata liivatteet.
- Sekoita liivateseos kinkkumassan joukkoon pikkuhiljaa kaataen ja kokoajan sekoittaen.
- Aloita välittömästi vuoan täyttäminen.
- Eli lusikoi ensin pari desilitraa täytettä leipämassalla vuorattuun vuokaan.
- Siirrä varovaisesti leipäkiekko keskelle vuokaa.
- Laita loput kinkkuseoksesta vuokaan ja viimeiseksi toinen leipäkiekko päälle.
- Peitä tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- Koristele pinta seuraavana päivänä.
Koristeluun:
- 1 prk philadelfiajuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sinappia
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita juusto joukkoon ja mausta seos.
- Pursota vaahto leivän pinnalle tai reunoille haluamallasi tavalla.
- Koristele ohuilla kinkun viipaleilla, kurkulla ja retiiseillä.
Läpileikkaus kakusta.
Toinen leipäkiekko jätetään viimeiseksi eli pohjaksi.
Kakku peitetään kelmulla ja siirretään jääkaappiin seuraavaan päivään jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti