Kauniiseen kesäpäivään sopiva ja herkullinen jälkiruoka.
Reseptistä saadaan noin 5-6 herkuttelijalle jälkiruoka.
- 1 pkt kissankieliä
 - 3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
 - ½ l kuohukermaa
 - 1 prk mascarpone tai philadelfia tuorejuustoa
 - 2 keltuaista
 - 1 dl sokeria
 - 1 tl vaniljasokeria
 - 2 liivatelehteä
 - pienirasia mustikoita tai pensasmusikoita
 - pienirasia vadelmia
 
- Käytä tarjoiluastiana lasista maljaa joka on alaltaan laakea tai hieman korkea jotta jälkiruuasta saadaan näyttävä.
 - Puolita kissankielet.
 - Soseuta mansikoita ja sokekoi sose.Hyvä suhde esim.pakastemansikoille on 3 dl mansikoita ja 3 rkl sokeria.
 - Valmista vaahto.
 - Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
 - Vispaa kerma vaahdoksi.
 - Mittaa sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
 - Yhdistä vaahtoon philadelfia juusto tai mascarbone.Mausta vaniljalla.
 - Sekoita joukkoon valmiiksi vatkattu kermavaahto.
 - Sulata liivatteet pienessä tilkassa maitoa tai kermaa.
 - Yhdistä sulatettu liivate vaahtoon hiljalleen kaataen koko ajan rauhallisesti sekoittaen.
 - Kokoaminen.
 - Aloita välittömästi jälkiruuan kokoaminen, eli aloita kissankielistä.
 - Laita kulhon pohjalle puolitetut kissankielet säteeen muotoon niin että ne ovat ihan kulhon reunassa kiinni.
 - Laita ohut kerros vaahtoa ja kaada hieman mansikkasosetta vaahdon pinnalle epätasaisesti kaataen. (hieman marmoroiden pintaa)
 - Ripottele mustikoita ja jokunen vadelma päälle.
 - Tee toinen samanlainen kerros päälle ja levitä lopuksi jäänyt vaahto pinnalle. Kaada mansikkakastiketta ohuita raitoja pintaan ja koristele lopuksi mustikoilla ja vadelmilla.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti