Kauniiseen kesäpäivään sopiva ja herkullinen jälkiruoka.
Reseptistä saadaan noin 5-6 herkuttelijalle jälkiruoka.
- 1 pkt kissankieliä
- 3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
- ½ l kuohukermaa
- 1 prk mascarpone tai philadelfia tuorejuustoa
- 2 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 liivatelehteä
- pienirasia mustikoita tai pensasmusikoita
- pienirasia vadelmia
- Käytä tarjoiluastiana lasista maljaa joka on alaltaan laakea tai hieman korkea jotta jälkiruuasta saadaan näyttävä.
- Puolita kissankielet.
- Soseuta mansikoita ja sokekoi sose.Hyvä suhde esim.pakastemansikoille on 3 dl mansikoita ja 3 rkl sokeria.
- Valmista vaahto.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vispaa kerma vaahdoksi.
- Mittaa sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
- Yhdistä vaahtoon philadelfia juusto tai mascarbone.Mausta vaniljalla.
- Sekoita joukkoon valmiiksi vatkattu kermavaahto.
- Sulata liivatteet pienessä tilkassa maitoa tai kermaa.
- Yhdistä sulatettu liivate vaahtoon hiljalleen kaataen koko ajan rauhallisesti sekoittaen.
- Kokoaminen.
- Aloita välittömästi jälkiruuan kokoaminen, eli aloita kissankielistä.
- Laita kulhon pohjalle puolitetut kissankielet säteeen muotoon niin että ne ovat ihan kulhon reunassa kiinni.
- Laita ohut kerros vaahtoa ja kaada hieman mansikkasosetta vaahdon pinnalle epätasaisesti kaataen. (hieman marmoroiden pintaa)
- Ripottele mustikoita ja jokunen vadelma päälle.
- Tee toinen samanlainen kerros päälle ja levitä lopuksi jäänyt vaahto pinnalle. Kaada mansikkakastiketta ohuita raitoja pintaan ja koristele lopuksi mustikoilla ja vadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti