sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kesäinen kuningatartiramisu

Kauniiseen kesäpäivään sopiva ja herkullinen jälkiruoka.
Reseptistä saadaan noin 5-6 herkuttelijalle jälkiruoka.


 Tarvitset:


  • 1 pkt kissankieliä
  • 3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
  • ½ l kuohukermaa
  • 1 prk mascarpone tai philadelfia tuorejuustoa
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 liivatelehteä
  • pienirasia mustikoita tai pensasmusikoita
  • pienirasia vadelmia

  1. Käytä tarjoiluastiana lasista maljaa joka on alaltaan laakea tai hieman korkea jotta jälkiruuasta saadaan näyttävä.
  2. Puolita kissankielet. 
  3. Soseuta mansikoita ja sokekoi sose.Hyvä suhde esim.pakastemansikoille on 3 dl mansikoita ja 3 rkl sokeria.
  4. Valmista vaahto.
  5. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  6. Vispaa kerma vaahdoksi.
  7. Mittaa sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
  8. Yhdistä vaahtoon philadelfia juusto tai mascarbone.Mausta vaniljalla.
  9. Sekoita joukkoon valmiiksi vatkattu kermavaahto.
  10. Sulata liivatteet pienessä tilkassa maitoa tai kermaa.
  11. Yhdistä sulatettu liivate vaahtoon hiljalleen kaataen koko ajan rauhallisesti sekoittaen.
  12. Kokoaminen.
  13. Aloita välittömästi jälkiruuan kokoaminen, eli aloita kissankielistä.
  14. Laita kulhon pohjalle puolitetut kissankielet säteeen muotoon niin että ne ovat ihan kulhon reunassa kiinni.
  15. Laita ohut kerros vaahtoa ja kaada hieman mansikkasosetta vaahdon pinnalle epätasaisesti kaataen.  (hieman marmoroiden pintaa)
  16. Ripottele mustikoita ja jokunen vadelma päälle.
  17. Tee toinen samanlainen kerros päälle ja levitä lopuksi jäänyt vaahto pinnalle. Kaada mansikkakastiketta ohuita raitoja pintaan ja koristele lopuksi mustikoilla ja vadelmilla.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.