tiistai 19. toukokuuta 2015

Punaviinisipulia ja bageleita, salaattia ja paahtopaistia

Mukava aloitus vapaapäivälle. 
Täytteeseen laiton punaviinisipuleita,paahtopaistia ja salaatteja.
Tästä ohjeesta saadaan noin 12 kpl bageleita.


Reseptiikka:


Punaviini-sipulihilloke:

  • 2 reilunkokoista sipulia
  • 2 dl punaviiniä
  • 1½ dl sokeria
  • tuoretta tinjamia pieni nippu


-Mittaa kattilaan punaviini ja sokeri.
-Kiehauta.
- Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikattu sipuli ja pieni nippu tinjamia.
- Kiehauta uudelleen ja jätä maustumaan ja jäähtymään.



Bagelit 12 kpl:


  • 30 g tuorehiivaa
  • 3 dl  kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl sokeria
  • n.7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Keittämiseen:  2 litraa vettä + 1 rkl siirappia +ripaus suolaa

Paistamisen yhteydessä:  1  kananmuna voiteluun ja 2 rkl seesaminsiemeniä



- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

- Sekoita joukkoon sokeri ja suola.

- Lisää nesteeseen ensin osa jauhoista ja sekoita hyvin.Yhdistä sitten loput jauhoista    ja  vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa peitettynä noin puoli    tuntia tai kunnes taikina on kohonnut.

- Pyörittele taikinasta 12 pyöreää palloa ja kohota hetki uudelleen.


- Kuumenna vesi joka on maustettu siirapilla ja ripauksella suolaa.
- Ota taikinapallo ja tee sormilla keskelle reikä  (kuin donitsissa)
Siirrä muutama bageli hiljalleen kiehuvaan veteen kerrallaan ja kypsennä per puoli    noin 1-2 minuuttia. (bagelit turpoavat ja nousevat pinnalle)

- Siirrä keitetyt leivinpaperilla päällystetylle pellille ja voitele kananmunalla ja ripottele      pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista vielä uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes väritys on kauniin  kullanruskea.
 Jäähdytä ja täytä.



Sipulihilloke

 Sipulihilloke sopii hyvin erilaisiin seisoviinpöytiin, liharuuille ja riistalle.



1. Kohotettiin pieniä ja pyöreitä pullia joihin sormilla painettiin reikä.



2. Kiehautettiin sokerilla ja siirapilla maustettu vesi kiehuvaksi ja esikypsytettiin bagelit.

Lopuksi paisto uunissa 225-asteessa kananmunalla ja seesaminsiemenillä  voideltuna noin 10-12 minuuttia.



Ja siinä niitä on, odottamassa täyttämistä.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.