Mehevää raparperikakkua ja vaniljakermaa.
Resepti:
- 2 kananmunaa
 - 1 ½ dl ruokokidesokeria
 - ½ dl kermaa
 - 100 g voita
 - 2 ½ dl vehnäjauhoja
 - 1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
- 500-600 g raparperia
 - ½ dl ruokokidesokeria
 
Pinnalle:
- 1 kananmuna
 - 100-120 g smetanaa ( 1 prk)
 - 1 dl ruokokidesokeria
 - 1 tl vaniljasokeria
 
- Kuori raparperi ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
 - Vispaa munat ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
 - Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho ja sekoita muna vaahtoon.
 - Sekoita vuorotellen vaahdon joukkoon kerma ja sulatettu voi.
 - Levitä taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
 - Lisää päälle pilkotut raparperit ja ruokokidesokeri.
 - Paista kakkua uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia.
 - Sekoita keskenään muna,smetana,ruokokidesokeri ja vanilja. Kaada seos tasaisesti kakun pinnalle ja paista uunissa keskitasolla vielä noin 45-50 minuuttia.
 - Tarjoa vaniljakastikkeen,vaniljajäätelön tai kerman kanssa.
 

Ensin tehtiin pohja joka levitettiin irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Pinnalle raparperi ja ruokokidesokeri.
Paistetaan uunissa ensin 15 -minuuttia 200-asteessa. 
Ja lisätään lopuksi pinnalle kuorrutus joka tekee kakusta mehevän.
Paistetaan uunissa vielä noin 45-50 minuuttia.




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti