sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Raparperitorttua ja vaniljakermaa

 Ihanaa,kesän ensimmäiset raparperit poimittu.
Mehevää raparperikakkua ja vaniljakermaa.



Resepti:

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl ruokokidesokeria
  • ½ dl kermaa
  • 100 g voita 
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta


Täyte:
  • 500-600 g raparperia
  • ½ dl ruokokidesokeria


Pinnalle:
  • 1 kananmuna
  • 100-120 g smetanaa  ( 1 prk)
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

  1. Kuori raparperi ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
  2. Vispaa munat ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
  3. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho ja sekoita muna vaahtoon.
  4. Sekoita vuorotellen vaahdon joukkoon kerma ja sulatettu voi.
  5. Levitä taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
  6. Lisää päälle pilkotut raparperit ja ruokokidesokeri.
  7. Paista kakkua uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Sekoita keskenään muna,smetana,ruokokidesokeri ja vanilja. Kaada seos tasaisesti kakun pinnalle ja paista uunissa keskitasolla vielä noin 45-50 minuuttia.
  9. Tarjoa vaniljakastikkeen,vaniljajäätelön tai kerman kanssa.





 Reseptistä riittää rehellisesti sanottuna noin viidelle koska santsata täytyy,on sen verran herkullista.






Ensin tehtiin pohja joka levitettiin irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Pinnalle raparperi ja ruokokidesokeri.
Paistetaan uunissa ensin 15 -minuuttia 200-asteessa. 



Ja lisätään lopuksi pinnalle kuorrutus joka tekee kakusta mehevän.
Paistetaan uunissa vielä noin 45-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.