Mehevää raparperikakkua ja vaniljakermaa.
Resepti:
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl ruokokidesokeria
- ½ dl kermaa
- 100 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 500-600 g raparperia
- ½ dl ruokokidesokeria
Pinnalle:
- 1 kananmuna
- 100-120 g smetanaa ( 1 prk)
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Kuori raparperi ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
- Vispaa munat ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
- Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho ja sekoita muna vaahtoon.
- Sekoita vuorotellen vaahdon joukkoon kerma ja sulatettu voi.
- Levitä taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
- Lisää päälle pilkotut raparperit ja ruokokidesokeri.
- Paista kakkua uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia.
- Sekoita keskenään muna,smetana,ruokokidesokeri ja vanilja. Kaada seos tasaisesti kakun pinnalle ja paista uunissa keskitasolla vielä noin 45-50 minuuttia.
- Tarjoa vaniljakastikkeen,vaniljajäätelön tai kerman kanssa.
Ensin tehtiin pohja joka levitettiin irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Pinnalle raparperi ja ruokokidesokeri.
Paistetaan uunissa ensin 15 -minuuttia 200-asteessa.
Ja lisätään lopuksi pinnalle kuorrutus joka tekee kakusta mehevän.
Paistetaan uunissa vielä noin 45-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti