keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Omena-raparperitorttu keikautettuna


Mehevä ja herkullinen omppu-raparperitorttu.
Maistuu seuraavanakin päivänä ja vielä paremmalta -jos sitä on vielä jäljellä.
Ulkonäkö ja väritys eivät ole parasta a-luokkaa raparperilla, mutta se maku.
















Tarvitset:

  • 100 g voita
  • 2 dl ruokokidesokeria 
  • 500 g raparperinpaloja
  • 2 omenaa  (yksi viipaloituna ja toinen kuutioituna)

-Sulata kattilassa voi ja lisää ruokokidesokeri joukkoon.
-Kun seos on sulanut, lisää raparperi ja omppukuutiot joukkoon. Sekoita sen verran että raparperit ja omput ovat kauttaaltaan voi-sokeriseoksessa.
-Tee toisesta ompusta lohkoja ja asettele ne koristeeksi irtopohjaisen vuoan pohjalle ja kaada raparperiseos päälle.
-Valmista taikina ja levitä se raparperien pinnalle.
-Paista torttua uunissa 200-asteessa uunin alaosassa noin 40-45 minuuttia.
-Jäähdytä torttu ja kumoa tarjoiluvadille.
-Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.




Taikina:
  • 2 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Lisää kananmunat joukkoon yksitellen  hyvin sekoittaen.
-Yhdistä leivinjauhe,vehnäjauho ja vaniljasokeri keskenään ja yhdistä muna vaahtoon.

















Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.