Maistuu seuraavanakin päivänä ja vielä paremmalta -jos sitä on vielä jäljellä.
Ulkonäkö ja väritys eivät ole parasta a-luokkaa raparperilla, mutta se maku.
Tarvitset:
- 100 g voita
- 2 dl ruokokidesokeria
- 500 g raparperinpaloja
- 2 omenaa (yksi viipaloituna ja toinen kuutioituna)
-Sulata kattilassa voi ja lisää ruokokidesokeri joukkoon.
-Kun seos on sulanut, lisää raparperi ja omppukuutiot joukkoon. Sekoita sen verran että raparperit ja omput ovat kauttaaltaan voi-sokeriseoksessa.
-Tee toisesta ompusta lohkoja ja asettele ne koristeeksi irtopohjaisen vuoan pohjalle ja kaada raparperiseos päälle.
-Valmista taikina ja levitä se raparperien pinnalle.
-Paista torttua uunissa 200-asteessa uunin alaosassa noin 40-45 minuuttia.
-Jäähdytä torttu ja kumoa tarjoiluvadille.
-Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Taikina:
- 2 dl sokeria
- 150 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Lisää kananmunat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
-Yhdistä leivinjauhe,vehnäjauho ja vaniljasokeri keskenään ja yhdistä muna vaahtoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti