lauantai 18. huhtikuuta 2015

Paahtokiisseli,makumatka vuosikymmenten taakse ja oman lapsuuden makuihin

Makumatka lapsuuteen ja äipän tekemiin herkkuihin,joita ei enää saa mistään. Joten täytyy tehdä itse jotta pääsee takaisin vanhoihin muistoihin.Paahtokiisseli oli silloin ja on nytkin, edullinen ja aineiltaan yksinkertainen jälkiruoka.
Meillä tämä herkku tarjottiin hillon kanssa, mutta minä laitoin siihen nyt granaattiomenasiirapin pinnalle.
Jos valmistat tämän jälkiruuan annosmaljoihin,tästä tulee noin 4 annosta.


Resepti:

  • ½ l punaista maitoa
  • 3/4 dl hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl perunajauhoja sekoitettuna tilkkaan maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4-5 rkl hilloa koristeluun pinnalle

  1. Paahda ensin paistinpannulla tai pienessä kasarissa sokeri ja lisää vesi paahdetun sokerin joukkoon.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon paahdettu sokeri.
  3. Kiehauta.
  4. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan maitoa ja lisää kiisselin joukkoon nauhana kokoajan sekoittaen.Kun kiisseli on sakeaa,ota pois liedeltä ja mausta lopuksi vaniljasokerilla.
  5. Kaada jälkiruoka annosmaljoihin ja anna jäähtyä.Tarjoile paahtokiisseli hillosilmien kanssa. (mehukeitot ja makusiirapit on todettu myös hyviksi)



On hauska huomata kuinka aika ja omat muistot kultaavat monia asioita. Silloin kun meidän äiti rakenteli jälkiruokia,ei ollut yltäkylläisyyttä, mutta vanhoista keittokirjoista syntyi taidokkaista käsistä vaikka mitä.



1. Maito kiehautetaan.

Paahtokiisseli

2. Sekoitetaan kuuman maidon joukkoon paahdettu sokeri.

Paahtokiisseli.

3. Annetaan vielä kiehua kertaalleen.

Paahtokiisseli.

4. Kiisseli suurustetaan perunajauhoilla ja tilkalla maitoa.Kiehautetaan ja maustetaan lopuksi vaniljalla.
Siirretään jälkiruoka maljoihin ja tarjotaan hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.