maanantai 20. huhtikuuta 2015

Broileria hapanimeläkastikkeessa.Maalaistyylinen broileripata luullisesta lihasta.

Tästä broileripadasta tuli edullinen ja rouhean maalaistyylinen ruoka.
Pitkä haudutus ja luulliset lihat takaavat hyvän lopputuloksen.


Reseptiikka:

  • 1-1½ kg luullista broileria (siipiä,nuijia)
  • 2 paprikaa isoina lohkoina
  • 2 sipulia isoina lohkoina

  1. Lämmitä uuni 125-asteeseen.
  2. Siirrä broilerit uunivuokaan ja kypsytä uunissa noin tunti.
  3. Lisää joukkoon rouheiksi lohkoiksi pilkotut kasvikset ja valmiiksi tehty kastike.
  4. Hauduta vielä hetki,että kasvikset pehmenevät ja maut tasaantuvat. (noin puolisen tuntia)


Kastikkeeseen:
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 dl chilikastiketta
  • 1½ dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 100 g sokeria
  • 2-3 dl vettä
  • mausteeksi ripaus suolaa,chiliä ja valkopippuria

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  2. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen reilu puoli tuntia.
  3. Kastiketta ei tarvitse suurustaa.Sekoita valmis kastike broilerien joukkoon.


Sweet&sour

Kaikki ainekset mitataan kattilaan ja kiehautetaan.Hauduta kastiketta vielä miedolla lämmöllä hetki.


Kasviksina käytin sipulia ja paprikaa.Hyvin kävisi myös porkkanat ja sokeriherneet.



Uuni 125-asteeseen.Kypsytä luullisia broilereita tunti uunin alaosassa.



Lisää suuriksi lohkoiksi paloitellut kasvikset ja valmis kastike lihojen joukkoon ja kypsytä vielä vajaa tunti.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.