maanantai 9. kesäkuuta 2014

Suppilovahverocapputchino

 Suppilovahveroita tuli kerättyä viime syksynä todella paljon ja niitähän tässä sitten taas yritetään käyttää pois jotta saataisiin taas uutta satoa mahtumaan kaappiin.Tämä capputchino idea on siitä hauska että sen voi nauttia ihan kevyehkönä itsenäisenä ruokana tai laittaa alkuruuaksi ja siitä saa kivan näköisenkin ihan pienellä petrauksella.Ja alkuruokana käytettynä se ei ole edes heti täyttävä kun se tarjotaan pienestä kupista.Ja lisävivahdetta saa kun sekoittaa joukkoon paketin savuporosulatejuustoa.

Suppilovahvero capputchino.

Aineksina käytettiin:

n.30g voita
2 pientä sipulia kuutioituna
3 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria
1 kanaliemikuutio
n.1l vettä
2 dl kevyt kermaa ja 2 dl kuohukermaa tai vain kuohukermaa

Pinnalle ihan vain kevyesti kuohkeutettua kermaa ja pieniksi kuutioiksi leikattua saaristolaisleipää

-Kuullotettiin voissa sipulit ja sitten lisättiin joukkoon pieniksi rouhitut suppilovahverot.Maustettiin suolalla ja valkopippurilla.
-Sekoitettiin joukkoon vehnäjauhot ja lisättiin vesi ja liemikuutio.Annetaan hautua sakeammaksi ja lopuksi lisätään kermat.Tarkistetaan maku.
-Vispaa pieni määrä kermaa ihan kevyesti jotta saat keiton pinnalle helposti levittyvän kerroksen.
Paahda saaristolaisleipä ja kuutioi ihan pieneksi.Kokoa capputchino kuppeihin.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.