sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Raparperichytney

Ja tämä on mielettömän hyvä lisäke lihalle,kanalle,grilliruuille ja rasvaiselle kalallekin.Nyt on raparperia tarjolla paljon, niin laitettiin sitten säilöten kesänmakua pitemmällekin aikajaksolle.Tästä ohjeesta saatiin 5 purnukallista hyvää chytneytä.

Raparperichytney

Ohjeessa käytettiin:

700g pilkottuja raparpereita
4 punasipulia kuutioina
4 tomaattia kuutioituna
3 mietoa chilipalkoa kuutioituna
2 rkl tuoretta inkivääriä kuutioina
3 dl hillosokeria
2 dl fariinisokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa


-Ensin keitettiin hetki hillosokeria,fariinisokeria ja etikkaa että saadaan sokerit hyvin sulamaan.
Sitten lisättiin sipulit,tomaatit,chilit ja inkiväärit ja keitettiin kuultaviksi.Lopuksi lisättiin raparperit ja kiehautettiin kunnolla mutta ei keitetty raparperia kuitenkaan ihan soseeksi.
-Keitin lasipurkit ja kannet ja tölkitin chytneyn kuumana purkkiin.

Saapa nähdä onko näitä jäljellä vielä talvella tai syksyllä,.
Tämä on kiva viedä vaikka mökkituliaiseksi mennessään.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.