Muottina kannattaa käyttää foliovuokia tai jos omistat ihan kunnollisen metallisen muffinipellin,vielä parempi.
12 kpl piiraita tulee tästä ohjeesta:
500g lehtitaikinaa
crene patisserie eli kunnon vaniljakiisseli:
1 dl sokeria
2-3 keltuaista
3/4 dl vehnäjauhoja
2½ dl kuumaa maitoa
n.1 rkl voita
1-2 rkl vaniljasokeria
-Kuumennetaan maito kiehuvaksi.Vatkataan sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
-Lisätään vehnäjauhot keltuaismassaan ja sekoitetaan kevyesti.
-Kaadetaan kuuma maito seoksen joukkoon ja sekoitetaan hyvin.Siirrä kiisseli hellalle ja kypsennä kohtalaisella lämmöllä sakeaksi kiisseliksi kokoajan sekoittaen.
-Lisää voi joukkoon ja vatkaa seos viileäksi ja mausta vaniljasokerilla lopuksi.
Tämä kiisseli sopii hyvin kaikenlaisiin kylmiin jälkiruokiin ja uunissa paistettaviin viinereihin ja pulliin eikä taatusti maistu keinotekoiselle.
Raparperikerros:
300g raparperia pilkottuna pieneksi
1 dl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl hillosokeria
-Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.
Eli tämä raparperiherkku koottiin niin että lehtitaikinalla vuorattiin muffinimuotti kunnolla.
Taikinan pohjalle laitettiin noin 1 rkl vaniljakiisseliä ja sen päälle raparperimassaa myös 1 rkl.
Leikattiin säleikkö piiraan pinnalle ja voideltiin kananmunalla ja paistettiin 200-asteessa noin 20-minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti