maanantai 16. kesäkuuta 2014

Raparperipiiras

 Nämä piiraat on tehty lehtitaikinaan.Niissä on täytteenä creme patisseri ja fariinisokerilla makeutettuja raparperikuutioita.Aika kivan makuinen ja helppo leivonnainen.Ja täytteenä voi käyttää myös kaupan valmista vaniljakastikettakin jos muistaa jättää sen vain hieman paksummaksi kiisseliksi.
Muottina kannattaa käyttää foliovuokia tai jos omistat ihan kunnollisen metallisen muffinipellin,vielä parempi.

12 kpl piiraita tulee tästä ohjeesta:

500g lehtitaikinaa

crene patisserie eli kunnon vaniljakiisseli:

1 dl sokeria
2-3 keltuaista
3/4 dl vehnäjauhoja
2½ dl kuumaa maitoa
n.1 rkl voita
1-2 rkl vaniljasokeria

-Kuumennetaan maito kiehuvaksi.Vatkataan sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
-Lisätään vehnäjauhot keltuaismassaan ja sekoitetaan kevyesti.
-Kaadetaan kuuma maito seoksen joukkoon ja sekoitetaan hyvin.Siirrä kiisseli hellalle ja kypsennä kohtalaisella lämmöllä sakeaksi kiisseliksi kokoajan sekoittaen.
-Lisää voi joukkoon ja vatkaa seos viileäksi ja mausta vaniljasokerilla lopuksi.
Tämä kiisseli sopii hyvin kaikenlaisiin kylmiin jälkiruokiin ja uunissa paistettaviin viinereihin ja pulliin eikä taatusti maistu keinotekoiselle.

Raparperikerros:

300g raparperia pilkottuna pieneksi
1 dl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl hillosokeria

-Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.

Eli tämä raparperiherkku koottiin niin että lehtitaikinalla vuorattiin muffinimuotti kunnolla.
Taikinan pohjalle laitettiin noin 1 rkl vaniljakiisseliä ja sen päälle raparperimassaa myös 1 rkl.
Leikattiin säleikkö piiraan pinnalle ja voideltiin kananmunalla ja paistettiin 200-asteessa noin 20-minuuttia.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.