keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Gluteenittomat porkkanasämpylät

 Nämä sämpylät kohotettiin ja leivottiin metallisessa muffinssipellissä.Sämpylät nousivat hyvin ja tuplasivat kokonsa,ovat hyvin pehmeitä ja kuohkeita.Tästä reseptistä tulee noin 10 sämpylää.

gluteenittomia sämpylöitä

Taikina:

2 dl kädenlämpöistä vettä
½ pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 raastettu porkkana
n.200g vaaleita gluteenittomia jauhoja

--Ensin liotettiin hiiva kädenlämpöiseen veteen.
--Lisättiin suola,siirappi ja porkkanaraaste.
--Lopuksi sulatettu voi ja alustettiin jauhot taikinaan.Vaivattiin taikinaa muutama minuutti.
--Taikina lusikoitiin voideltuihin muffinssimuotteihin ja paistettiin 200-asteessa n.12-15 minuuttia.
Tämä taikina kohoaa kiitettävästi ettei kannata täyttää muotteja kuin puolilleen.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.