lauantai 7. kesäkuuta 2014

Herkullinen ja hauska lohikeitto.Taikinoitu lohikeitto.

Kermainen lohikeitto sai kaverikseen ruiskuoren.
Kannen voi syödä leivän tapaan tai kastaa herkulliseen keittoon.


Lohikeitto


Keitto pysyy pitkään kuumana ja kantta avattaessa hyvät tuoksut tulvivat ulos.



Lohikeitto ruiskuoressa.

 Päällinen:

1 dl vettä
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
n.1½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna taikinakiekkojen reunojen voiteluun

-Aineet vaivataan keskenään ja laitetaan hetkeksi jääkaappiin tai keiton valmistuksen ajaksi.
-Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreitä kiekkoja  jotka päällystävät kunnolla tulevan keitto astian.Keittokulho kannattaa olla mahdollisimman kapea  jotta tulos olisi muhkea ja korkea kuori.
Tässä käytetty kulho on "leijonanpääkulho"ja soveltuu korkean jalan ja kapean reunan ansiosta hyvin tähän tarkoitukseen.

Keittoon:

1 kg uusia perunoita pilkottuna
1 iso sipuli tai pari pientä pilkottuna
n.800g lohta kuutioina
n.50 g voita
2½ l vettä
1 puntti tilliä
2 kalaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
n.kymmenkunta kokonaista mustapippuria
1 rkl suolaa
4 dl kuohukermaa

-Perunat ja sipulikuutiot kuullotetaan voin kanssa kattilassa paremman maun antamiseksi.Lisätään vesi ja mausteet.
-Keitetään perunat kypsiksi ja lisätään kerma ja tilli.Kiehautin vielä keittoa hieman ja lisäsin lopuksi lohet.Lohien lisäyksen jälkeen ei tarvitse enää keittää vaan otetaan kattila liedeltä.Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.Jaa keitto kulhoihin ja pingota kananmunalla voideltu taikinakiekko kulhon reunojen yli,painele kunnolla paikalleen.
-Paista taikinoitukeitto 250-asteessa noin 10-15-minuuttia tai kunnes pinta on kohonnut ja saanut kauniin värin.

                                                           BON APETIT!





 -

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.