Kaapissa oli vadelmia,mustikoita ja mansikoita,laitettiin lasin pohjalle.Murennettiin päälle marenkeja ja lisättiin itse tehtyä vaniljakastiketta.Taas marjoja ja hieman suklaatakin löytyi rouhittavaksi pinnalle.
Vaniljakastiketta ei kaapista löytynyt joten se tehtiin itse kun kermaakin oli ja itse tehtynä se on paljon parempaa kuin pussitavara.
2 dl kermaa
½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 halkaistu vaniljatanko
-Tämäkin kastike kannattaa tehdä suoraan vesihauteessa ja astiaksi valita pyöreä pohjainen kulho.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja vaniljatanko halkaistaan ja lisätään kastikkeeseen heti jotta siitä irtoaa mahdollisimman paljon makua ja aromia.
-Kastiketta sekoitetaan kokoajan kypsennyksen aikana ja kastike on valmis kun pinnalta on vaahto lähes hävinnyt ja kastike saostunut kiisselimäiseksi,pohjalle ei ole jäänyt enää kerrosta kypsymätöntä kastikekerrosta.Valmis kastike siirretään kylmään vesihauteeseen ja lopuksi poistetaan vaniljatanko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti